Få den bedste opskrift på nemme hvidkålsrouletter, som du steger færdige i ovnen. Lækre pakker med fars, der pakkes ind i hvidkål.
Hvidkålsrouletter, eller kåldolmer, er en klassisk dansk opskrift, hvor en fars pakkes inde i blade af hvidkål.
Retten er nem at lave, og i denne opskrift brunes hvidkålspakkerne af på panden, hvorefter de steges færdige i ovnen.
Ønskes en mere sund udgave, kan du komme lidt reven gulerod i farsen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på hvidkålsrouletter
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg revetrevet
- 2 dl danskvand lidt mere eller mindre
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- 1 hvidkål blade fra hvidkålen
- bomuldssnor
Sådan gør du
- Rør en fars som til frikadeller af fars, løg, salt, peber, æg, danskvand og hvedemel. Rør først kødet med salt, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Mængden af danskvand kan variere, men prøv dig frem.
- Forsigtigt tages bladende enkeltvis af hvidkålshovedet, de skal helst gå så lidt i stykker som muligt.
- Kog hvidkålsbladene i lidt letsaltet vand, så de bliver mere medgørlige og bøjelige. Afkøl lidt - og gem kogevandet til at lave sauce af.
- Skær den tykke stok af og brug evt. 2 blade, hvis de er gået lidt i stykker. Kom en god skefuld fars på midten og lav en pakke.
- Bind dine hvidkålsrouletter med tyk bomuldssnor (sådan noget som er beregnet til madlavning).
- Brun rouletterne på en panden i smør, til de bliver lækker brune på begge sider, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom hvidkålsrouletterne i ovnen, og steg videre ved 200 °C i 30 minutter.
Næringsindhold
Noter
Hvidkålsrouletter - eller kåldolmer - serveres med kartofler, grøntsager og sauce.
Kogevandet fra hvidkålen kan bruges til en opbagt sovs, hvor du pisker et par spiseskefulde smør op med et par spiseskefulde hvedemel, og pisker kogevandet i.
Farves evt. med lidt sovekulør, og smages til med salt og peber. Har du lidt stegesky fra hvidkålsrouletterne, kan denne tilsættes.
Kom med din kommentar