Rør en fars som til frikadeller af fars, løg, salt, peber, æg, danskvand og hvedemel. Rør først kødet med salt, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Mængden af danskvand kan variere, men prøv dig frem.
Forsigtigt tages bladende enkeltvis af hvidkålshovedet, de skal helst gå så lidt i stykker som muligt.
Kog hvidkålsbladene i lidt letsaltet vand, så de bliver mere medgørlige og bøjelige. Afkøl lidt - og gem kogevandet til at lave sauce af.
Skær den tykke stok af og brug evt. 2 blade, hvis de er gået lidt i stykker. Kom en god skefuld fars på midten og lav en pakke.
Bind dine hvidkålsrouletter med tyk bomuldssnor (sådan noget som er beregnet til madlavning).
Brun rouletterne på en panden i smør, til de bliver lækker brune på begge sider, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Kom hvidkålsrouletterne i ovnen, og steg videre ved 200 °C i 30 minutter.
Næringsindhold
Nemme hvidkålsrouletter i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
433
% Daglig værdi*
Fedt
28
g
43
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
12
g
Kolesterol
131
mg
44
%
Natrium
720
mg
31
%
Kalium
807
mg
23
%
Kulhydrater
20
g
7
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
291
IU
6
%
Vitamin C
86
mg
104
%
Calcium
124
mg
12
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.