Her får du en nem opskrift på det klassiske frokostbrød, der blandt andet bages yoghurt og kerner. Et virkelig lækkert og luftigt madbrød.
Frokostbrød er et populært brød, der samtidig er nem at bage.
Det er et lækkert madbrød, der her blandt andet bages med yoghurt og en 5-korns blanding, og du får to skønne brød ud af denne opskrift.
Opskrift på frokostbrød
Ingredienser
- 100 g 5-kornsblanding
- 2 dl vand
- 1,5 dl yoghurt
- 25 g gær
- 1 tsk. groft salt
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk. honning flydende
- 400 g hvedemel
Sådan gør du
- Kom vand og 5-kornsblanding i en gryde og bring det i kog, lad det koge i 2 minutter.
- Tag af varmen og rør yoghurt i. Lad det stå og køle af til det er lunkent (37 grader).
- Smuldr gæren i en skål og tilsæt den lunkne yoghurtblanding og rør gæren ud i det.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, tag dejen ud på bordet og ælt den sammen, til den er ensartet.
- Form dejen til en kugle og kom den tilbage i skålen. Dæk med et rent viskestykke og stil det et lunt sted i en halv time.
- Slå dejen ned, del den i to og form hvert stykke til en kugle, lad dem hvile i 3 minutter.
- Pres dejklumperne flade, fold den sammen og form til aflange brød.
- Læg dem på bageplade med bagepapir, pensl med yoghurt og tril dem i hvedemel.
- Lad dine frokostbrød efterhæve et lunt sted i yderligere en halv times tid.
- Giv hvert brød 3 snit på langs med en skarp kniv - kun lige i overfladen - og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 °C (ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem. Bank dem under bunden, hvis de lyder hule er de gennembagte.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte frokostbrød tages ud og køles af på en rist.
Så er de klar til servering, men du kan også fryse brødene ned.
Kom med din kommentar