Ovnbagt svinemørbrad med grønsager er en dejlig opskrift på mad i fad, hvor du laver mørbrad i fadet sammen med en lækker hvidvinssovs.
Lav en lækker og velsmagende ovnbagt svinemørbrad i fad.
Her får mørbraden selskab af forskellige grøntsager og en virkelig dejlig hvidvinssovs med fløde.
Retten er nem at lave, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ovnbagt svinemørbrad

Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset og skåret i 2 cm. tykke skiver
- salt og friskkværnet peber
- Lidt olie
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 1 grøn peberfrugt i strimler
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 håndfuld champignon i skiver
- ½ broccoli i små buketter
- 4 tomater blommetomater i grove stykker
- 1 dl hvidvin tør
- 1½ dl madlavningsfløde
- ost revet
Sådan gør du
- Ovnbagt svinemørbrad: Bank skiver af svinemørbrad let ud med håndroden.
- Varm lidt olie op på en pande, krydr mørbradsskiverne med salt og friskkværnet peber (på begge sider) og brun dem i den varme olie.
- Når de er brunet på begge sider, tages de af og ligges i et ovnfast fad.
- Kom tomaterne henover (rå).
- Kom evt. lidt mere olie på den samme pande som kødet har stegt på og kom broccoli og champignon på, lad det svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt peberfrugt og hvidløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring.
- Hæld vin ved og lad det lige koge i ½ minut.
- Tilsæt så madlavningfløde, lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld over mørbrad og tomater.
- Drys med revet ost og sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
Næringsindhold
Noter
Ovnbagt svinemørbrad med grøntsager og den lækre hvidvinssovs serveres straks.
Retten kan serveres til en let kartoffelmos eller kogt pasta.
Se flere lækre opskrifter med mørbrad:
Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt
Kom med din kommentar