• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

Oksekød med sursød peberrodssauce
Oksekød med sursød peberrodssauce er en virkelig lækker ret, der kan serveres med kogte kartofler og bønner Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Oksekød med sursød peberrodssauce

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 15. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du oksekød med sursød peberrodssauce. En nem opskrift med oksetværreb og den fantastiske sursøde sovs med peberrod.
  2. Opskrift på oksekød med sursød peberrodssauce
  3. Oksekød med sursød peberrodssauce
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 5 brugere

Sådan laver du oksekød med sursød peberrodssauce. En nem opskrift med oksetværreb og den fantastiske sursøde sovs med peberrod.

Oksekød med sursød peberrodssauce er en super lækker klassiker fra det danske køkken, og så er retten altså ret nem at lave.

Udgangspunktet er, at du har lavet gammeldags oksekødssuppe med oksetværreb, og det er kødet derfra du nu bruger til denne opskrift.

Du skal bruge lidt suppen til peberrodssauce, og lidt til at varme kødet i. Sovsen laves som en opbagt sovs, der smages til med lidt eddike, sukker og revet peberrod.

Opskriften er beregnet til fire personer, men der er måske også nok til seks. Eller mad til to dage.

Opskrift på oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

5 fra 5 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel med stor top
  • 5 dl suppe både til opvarmning af kød og til saucen
  • 1 spsk. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. peberrod eller efter smag
  • 1 kg. oksetværreb som der blev kogt suppe på
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde og pisk hvedemelet i, til du har en smørbolle.
  • Tilsæt suppe lidt ad gangen, mens der piskes, lad det koge op mellem hver gang.
  • Når du næsten har den rigtige tykkelse, så tilsæt en sjat eddike og smag så saucen til med sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Saucen skal endelig ikke være for sur, men have en sur/sød smag, hvor du lige aner de syrlige undertoner fra eddiken. Så det er vigtigt du smager dig frem.
  • Kog din peberrodssauce igennem, så al melsmagen koges ud og smag den til.
  • Tilsæt peberrod efter smag.
  • Varm kødet op i lidt suppe, til den er gennemvarm. Så har du nu en lækker omgang oksekød med sursød peberrodssauce.

Næringsindhold

Oksekød med sursød peberrodssauce
Mængde pr. portion
Kalorier
632
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
248
mg
83
%
Natrium
 
894
mg
39
%
Kalium
 
1255
mg
36
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
80
g
160
%
Vitamin A
 
175
IU
4
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ved servering af oksekød med sursød peberrodssauce skæres kødet i skiver, og serveres sammen med sovsen.

Kogte kartofler passer godt til sammen med dampede bønner eller andre grøntsager.

Skær i skiver og server sammen med sur/sød saucen, kogte kartofler og en form for grøntsager.

Se flere opskrifter

  • billede med sorte gryde gryderet
    Den sorte gryde - gryderet med oksekød
  • billede med helstegt oksefilet
    Helstegt oksefilet med kernetemperatur
  • billede med oksekødsgryde
    Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • billede med sydamerikansk chiligryde
    Sydamerikansk chiligryde med oksekød
« Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød
Opskrift på nem og hurtig andesauce »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.