Sådan laver du oksekød med sursød peberrodssauce. En nem opskrift med oksetværreb og den fantastiske sursøde sovs med peberrod.
Oksekød med sursød peberrodssauce er en super lækker klassiker fra det danske køkken, og så er retten altså ret nem at lave.
Udgangspunktet er, at du har lavet gammeldags oksekødssuppe med oksetværreb, og det er kødet derfra du nu bruger til denne opskrift.
Du skal bruge lidt suppen til peberrodssauce, og lidt til at varme kødet i. Sovsen laves som en opbagt sovs, der smages til med lidt eddike, sukker og revet peberrod.
Opskriften er beregnet til fire personer, men der er måske også nok til seks. Eller mad til to dage.
Opskrift på oksekød med sursød peberrodssauce
Ingredienser
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel med stor top
- 5 dl suppe både til opvarmning af kød og til saucen
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. peberrod eller efter smag
- 1 kg. oksetværreb som der blev kogt suppe på
Sådan gør du
- Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde og pisk hvedemelet i, til du har en smørbolle.
- Tilsæt suppe lidt ad gangen, mens der piskes, lad det koge op mellem hver gang.
- Når du næsten har den rigtige tykkelse, så tilsæt en sjat eddike og smag så saucen til med sukker, salt og friskkværnet peber.
- Saucen skal endelig ikke være for sur, men have en sur/sød smag, hvor du lige aner de syrlige undertoner fra eddiken. Så det er vigtigt du smager dig frem.
- Kog din peberrodssauce igennem, så al melsmagen koges ud og smag den til.
- Tilsæt peberrod efter smag.
- Varm kødet op i lidt suppe, til den er gennemvarm. Så har du nu en lækker omgang oksekød med sursød peberrodssauce.
Næringsindhold
Noter
Ved servering af oksekød med sursød peberrodssauce skæres kødet i skiver, og serveres sammen med sovsen.
Kogte kartofler passer godt til sammen med dampede bønner eller andre grøntsager.
Skær i skiver og server sammen med sur/sød saucen, kogte kartofler og en form for grøntsager.
Kom med din kommentar