Lav en lækker sydamerikansk chiligryde med oksekød i tern. En ret nem opskrift på en velsmagende gryderet, der er serveres med kogte ris.
Sydamerikansk chiligryde er en fantastisk gryderet, der er fyldt med lækker smag - og så er den faktisk forholdsvis hurtig at lave.
Du kan lave den med et stykke oksebov, som du skærer ud i tern, fordi det er billigere end at købe oksetern der allerede er skåret ud - men det kan du jo gøre, som du har lyst til.
Selvom der bruges forholdsvis meget tabasco, er den retten ikke stærk, men prøv dig frem. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sydamerikansk chiligryde
Ingredienser
- 700 g oksekød i tern
- 1 dl soja
- 2 spsk. olie
- salt og friskkværnet peber
- 1 bdt. persille
- 2 løg i ikke alt for fine tern
- 1 chili rød og finthakket
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. balsamico
- 2 spsk. brun farin
- ¾ spsk. tabasco
- 1 spsk. oregano tørret
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk. BBQ sauce
- 1 dåse majs
- 1 dl creme fraiche
Sådan gør du
- Vend oksetern med soja, tag det op og brun det ad flere omgange på en pande i lidt olie.
- Krydr med salt og friskkværnet peber og kom det i en gryde.
- Hæld den resterende soja i gryden. Hak persillen (gem lidt til pynt) og svits det sammen med løg og chili (gem lidt til pynt) på en pande i smørret.
- Steg det til løgene bliver bløde, men de skal ikke tage farve, det tager et par minutter. Kom det i gryden til kødternene.
- Sæt gryden på et varmt blus og tilsæt tabasco, oregano, hakkede tomater, balsamico, BBQ sauce (eller måske røget paprika) og brun farin.
- Lad det simre under låg i ca. 45-50 minutter, til kødet er mørt. Hæld væden fra majskernerne og vend det i retten og lad dem varme igennem.
- Hvis der bruges creme fraiche under 38%, så hæld lidt af den varme sauce i creme fraichen og rør det samme, inden det kommes i gryden, så skulle det ikke skille. Det må dog IKKE koge, kun lige varme igennem.
- Sydamerikansk chiligryde smages til.
Næringsindhold
Note
Sydamerikansk chiligryde serveres med ris, evt. basmati og salat. Drys persille og chili på inden servering.
Kom med din kommentar