• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med sydamerikansk chiligryde
En skøn og velsmagende sydamerikansk chiligryde, der her er serveret med kogte ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 30. sep, 2022

Oversigt over indhold

  1. Lav en lækker sydamerikansk chiligryde med oksekød i tern. En ret nem opskrift på en velsmagende gryderet, der er serveres med kogte ris.
  2. Opskrift på sydamerikansk chiligryde
  3. Sydamerikansk chiligryde med oksekød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Note
  8. Se flere lækre retter i gryde
5 fra 1 bruger

Lav en lækker sydamerikansk chiligryde med oksekød i tern. En ret nem opskrift på en velsmagende gryderet, der er serveres med kogte ris.

Sydamerikansk chiligryde er en fantastisk gryderet, der er fyldt med lækker smag - og så er den faktisk forholdsvis hurtig at lave.

Du kan lave den med et stykke oksebov, som du skærer ud i tern, fordi det er billigere end at købe oksetern der allerede er skåret ud - men det kan du jo gøre, som du har lyst til.

Selvom der bruges forholdsvis meget tabasco, er den retten ikke stærk, men prøv dig frem. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på sydamerikansk chiligryde

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Sydamerikansk
Tid: 1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 700 g oksekød i tern
  • 1 dl soja
  • 2 spsk. olie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bdt. persille
  • 2 løg i ikke alt for fine tern
  • 1 chili rød og finthakket
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 spsk. brun farin
  • ¾ spsk. tabasco
  • 1 spsk. oregano tørret
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk. BBQ sauce
  • 1 dåse majs
  • 1 dl creme fraiche
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Vend oksetern med soja, tag det op og brun det ad flere omgange på en pande i lidt olie.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber og kom det i en gryde.
  • Hæld den resterende soja i gryden. Hak persillen (gem lidt til pynt) og svits det sammen med løg og chili (gem lidt til pynt) på en pande i smørret.
  • Steg det til løgene bliver bløde, men de skal ikke tage farve, det tager et par minutter. Kom det i gryden til kødternene.
  • Sæt gryden på et varmt blus og tilsæt tabasco, oregano, hakkede tomater, balsamico, BBQ sauce (eller måske røget paprika) og brun farin.
  • Lad det simre under låg i ca. 45-50 minutter, til kødet er mørt. Hæld væden fra majskernerne og vend det i retten og lad dem varme igennem.
  • Hvis der bruges creme fraiche under 38%, så hæld lidt af den varme sauce i creme fraichen og rør det samme, inden det kommes i gryden, så skulle det ikke skille. Det må dog IKKE koge, kun lige varme igennem.
  • Sydamerikansk chiligryde smages til.

Næringsindhold

Sydamerikansk chiligryde med oksekød
Mængde pr. portion
Kalorier
524
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
124
mg
41
%
Natrium
 
2359
mg
103
%
Kalium
 
938
mg
27
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
493
IU
10
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Note

Sydamerikansk chiligryde serveres med ris, evt. basmati og salat. Drys persille og chili på inden servering.

Se flere lækre retter i gryde

  • billede med bøf stroganoff
    Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
  • billede med chili con carne chiligryde
    Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød
  • billede med sorte gryde gryderet
    Den sorte gryde - gryderet med oksekød
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
« Rød karry suppe med mango og kylling
Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.