Sådan laver du de bedste hakkebøffer med bløde løg. En klassisk hakkebøf med løg på toppen, serveret med pandesovs og kartofler.
Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs er en populær ret i de danske hjem, og det forstår man godt.
En god hakkebøf er nemlig særdeles velsmagende, den er nem at lave og så passer de karamelliserede og bløde løg perfekt til det stegte kød.
Brug gerne hakket oksekød med en fedtprocent på ca. 10, for så er kødet hverken for fedtholdigt eller magert, og hakkebøfferne bliver perfekte.
Pandesovsen er også nem at lave af kalvefond eller anden bouillon, og opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Se også: Opskrifter med hakket oksekød
Opskrift på hakkebøffer med bløde løg
Ingredienser
- 3 mellemstore løg skåret i tynde skiver
- 100 gram champignon i kvarte, kand udelades
- 3 spiseskefulde smør
- 1 spiseskefulde balsamico eller anden eddike
- 1 spiseskefuld sukker
- 800 gram hakket oksekød med ca. 10% fedt
- 1 spiseskefuld smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 4 deciliter kalvefond lavet af vand og koncentrat
- 1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i lidt vand
- 750 gram kartofler kogte
Sådan gør du
- Smelt tre spiseskefulde smør på en middelvarm pande, og kom. løg og champignon på, når smørret er brust af. Champignon kan sagtens udelades, men giver god smag.
- Steges ca. 10 minutter under omrøring af og til, og efter fem minutter tilsættes balsamico og sukker, hvorefter løgene karamelliserer færdige på panden. Tages til side.
- Imens har du formet fire gode hakkebøffer af oksekødet, og hakket dem på begge sider med en kniv. Derfor hedder de hakkebøffer.
- Steges i lidt smør i ca. 6 minutter på hver side. En hakkebøf skal ikke steges for længe, så den bliver tør, men den er klar ved en kernetemperatur på 63 grader. Tages til side.
- Kom kalvefond på panden og lad det koge op. Jævnes med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smages til.
Næringsindhold
Noter
Så kan du servere de bedste hakkebøffer med bløde løg, pandesovs og kogte kartofler. En lille salat passer også godt til retten.
Se også: Nem aftensmad - nemme hverdagsretter
Kom med din kommentar