Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde og pisk hvedemelet i, til du har en smørbolle.
Tilsæt suppe lidt ad gangen, mens der piskes, lad det koge op mellem hver gang.
Når du næsten har den rigtige tykkelse, så tilsæt en sjat eddike og smag så saucen til med sukker, salt og friskkværnet peber.
Saucen skal endelig ikke være for sur, men have en sur/sød smag, hvor du lige aner de syrlige undertoner fra eddiken. Så det er vigtigt du smager dig frem.
Kog din peberrodssauce igennem, så al melsmagen koges ud og smag den til.
Tilsæt peberrod efter smag.
Varm kødet op i lidt suppe, til den er gennemvarm. Så har du nu en lækker omgang oksekød med sursød peberrodssauce.
Næringsindhold
Oksekød med sursød peberrodssauce
Mængde pr. portion
Kalorier
632
% Daglig værdi*
Fedt
30
g
46
%
Mættet fedt
12
g
75
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
248
mg
83
%
Natrium
894
mg
39
%
Kalium
1255
mg
36
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
0.1
g
0
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
80
g
160
%
Vitamin A
175
IU
4
%
Calcium
39
mg
4
%
Jern
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.