• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

billede til kringle med marcipan og chokolade
En lækker kringle med marcipan og chokolade, og den hjemmebagte kringle er rimelig nem at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kringle med marcipan og chokolade

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Bag den bedste kringle med marcipan og chokolade med denne nemme opskrift. Her får du lækker kringlestang og kage med fyld af remonce.
  2. Opskrift på kringle med marcipan
  3. Kringle med marcipan og chokolade
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere kageopskrifter
4.67 fra 3 brugere

Bag den bedste kringle med marcipan og chokolade med denne nemme opskrift. Her får du lækker kringlestang og kage med fyld af remonce.

Elsker du en god og gammeldaws kringle? Så skal du prøve denne lækre kringlekage med marcipan og chokolade.

Du får to kringlestænger ud af opskriften, og der er rigeligt med kringle til 8 personer.

Kringlerne bages med smør, men du kan også anvende margarine. Og du kan i øvrigt også sagtens undlade chokolade, hvis du gerne vil det.

Opskrift på kringle med marcipan

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

4.67 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Antal: 8 personer

Ingredienser

Dej til kringle

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør eller margarine, smeltet
  • 2 æg
  • 1 tsk. kardemomme

Remonce og fyld

  • 100 g smør
  • 1 dl rørsukker jeg brugte vel ca. ¾ dl, måske lidt mindre
  • 1 spsk. mel
  • 30 g marcipan
  • 50 g hakket chokolade

Sådan gør du 

  • Gær opløses i lun mælk og sukker. Røres godt ud. Tilsæt smeltet smør sammen med æg, kardemomme og det meste af hvedemelet. Hold lidt tilbage, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele. Og ellers kommes det hele selvfølgelig i. Dejen er lidt fedtet - men let at samle. Æltes let igennem i hånden på meldrysset bord.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. 45 minutter.
  • Imens røres fyld til kringle sammen.
  • Efter hævning rulles dejen ud til 2 aflange stænger.
  • Fyldet fordeles på langs af dejen - inde midt på.
  • Først foldet endestykkerne ind, derefter langsiderne.
  • Pensl stængerne med æg eller fløde og drys med perlesukker og hakkede nødde- eller mandelflager.
  • De to styks kringle med marcipan og chokolade bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter

Næringsindhold

Kringle med marcipan og chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
593
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
123
mg
41
%
Natrium
 
266
mg
12
%
Kalium
 
184
mg
5
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1020
IU
20
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte kringle med marcipan og chokolade køles lidt af, men kringlen smager bedst mens den er lun.

Den kan dog sagtens fryses ned.

Se flere kageopskrifter

  • billede med chokolademuffins
    Chokolademuffins med kakao og chokolade
  • billede med makronsnitter
    Gammeldags makronsnitter med marcipan
  • billede med kanelsneglekage
    Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • et billede med chokoladekage
    Verdens bedste chokoladekage opskrift
« Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
Rødkålssalat med æble og appelsin »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.