Bag den bedste kringle med marcipan og chokolade med denne nemme opskrift. Her får du lækker kringlestang og kage med fyld af remonce.
Elsker du en god og gammeldaws kringle? Så skal du prøve denne lækre kringlekage med marcipan og chokolade.
Du får to kringlestænger ud af opskriften, og der er rigeligt med kringle til 8 personer.
Kringlerne bages med smør, men du kan også anvende margarine. Og du kan i øvrigt også sagtens undlade chokolade, hvis du gerne vil det.
Opskrift på kringle med marcipan
Ingredienser
Dej til kringle
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 1 spsk. sukker
- 400 g hvedemel
- 200 g smør eller margarine, smeltet
- 2 æg
- 1 tsk. kardemomme
Remonce og fyld
- 100 g smør
- 1 dl rørsukker jeg brugte vel ca. ¾ dl, måske lidt mindre
- 1 spsk. mel
- 30 g marcipan
- 50 g hakket chokolade
Sådan gør du
- Gær opløses i lun mælk og sukker. Røres godt ud. Tilsæt smeltet smør sammen med æg, kardemomme og det meste af hvedemelet. Hold lidt tilbage, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele. Og ellers kommes det hele selvfølgelig i. Dejen er lidt fedtet - men let at samle. Æltes let igennem i hånden på meldrysset bord.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. 45 minutter.
- Imens røres fyld til kringle sammen.
- Efter hævning rulles dejen ud til 2 aflange stænger.
- Fyldet fordeles på langs af dejen - inde midt på.
- Først foldet endestykkerne ind, derefter langsiderne.
- Pensl stængerne med æg eller fløde og drys med perlesukker og hakkede nødde- eller mandelflager.
- De to styks kringle med marcipan og chokolade bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte kringle med marcipan og chokolade køles lidt af, men kringlen smager bedst mens den er lun.
Den kan dog sagtens fryses ned.
Kom med din kommentar