Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Gammeldags hønsekødssuppe
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Suppe
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
3
timer
t
30
minutter
min
Servings:
8
personer
Ingredienser
▢
1
stor
kylling
▢
2
kraftben
▢
3
liter
vand
▢
½
knoldselleri
skrællet og skåret i grove stykker
▢
3
pastinakker
skrællet og skåret i grove stykker
▢
1
stort
løg
skåret i grove stykker
▢
4
gulerødder
skrællet og skåret i grove stykker
▢
porretoppe
fra de 3 porrer længere nede
▢
1
spsk.
salt
groft
▢
2
laurbærblade
▢
15
hele
peberkorn
▢
4
kviste
timian
▢
1
dusk
persille
med stilk
Suppefyld
▢
4
gulerødder
skåret i små tern
▢
4
pastinakker
skåret i små tern
▢
½
knoldselleri
skåret i små tern
▢
3
porrer
skåret i skrå skiver
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom persille, timian, laurbærblad og hele peberkorn i et thefilter og bind noget kødsnor om, så den holder tæt.
Skær alle grøntsagerne ud som anvist.
Skyl kyllingen og tjek, at al indmaden er taget ud.
Kom kylling og kraftben i en stor suppegryde sammen med vandet, som skal dække kylling og ben.
Bring det i kog og skum det godt for urenheder, skum det nogle gange, til suppen bliver klar.
Tilsæt nu salt, theposen og grøntsagerne, bring det i kog igen, skru ned og lad det simre i 3 timer.
Skum af og til, hvis det stadig er nødvendigt.
Tag kødet op og sigt din gammeldags hønsekødssuppe gennem et klæde, så alle urenheder bliver sigtet fra.
Nu kan suppen afkøles helt, så lægger fedtet sig ovenpå og er lige til at fjerne - eller du kan skumme suppen for fedt, mens den stadig er varm.
Kom de fintskårne grøntsager i hønsekødssuppen, og lad dem koge i ca. 10 minutter, så de er møre, men stadig sprøde.
Næringsindhold
Gammeldags hønsekødssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
371
% Daglig værdi*
Fedt
14
g
22
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
63
mg
21
%
Natrium
1094
mg
48
%
Kalium
1202
mg
34
%
Kulhydrater
45
g
15
%
Kostfibre
11
g
46
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
20
g
40
%
Vitamin A
10933
IU
219
%
Vitamin C
41
mg
50
%
Calcium
153
mg
15
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]