• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med grillede frikadeller med havregryn
Lækre og luftige frikadeller med havregryn, som du enten kan grille eller stege på panden. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få opskrift på nemme og luftige frikadeller med havregryn, der nemt steges på grill eller pande. Med forslag til tilbehør til frikadellerne.
  2. Opskrift på frikadeller med havregryn
  3. Opskrift på grillede frikadeller med havregryn
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Tilbehør
5 fra 1 bruger

Få opskrift på nemme og luftige frikadeller med havregryn, der nemt steges på grill eller pande. Med forslag til tilbehør til frikadellerne.

Med denne opskrift kan du lave de lækre frikadeller med havregryn på grill eller pande.

Det er nemme og luftige frikadeller, hvor den gode frikadellefars røres med havregryn. Det giver en god fylde.

Frikadellerne kan du grille på en stegeplade i grillen - eller sætte en pande på grillristen, og så grille frikadellerne ved direkte varme.

Du får 15 frikadeller med havregryn ud af denne opskrift - afhængig af hvor store du laver dem. Men brug en god spiseskefuld fars til hver delle.

Opskrift på frikadeller med havregryn

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 æg
  • 2 dl havregryn gerne grovvalsede
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk måske lidt mere
  • 1 tsk. bagepulver kan udelades

Sådan gør du 

  • Det hakkede kød røres grundigt med salt.
  • Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og rør sammen til en let og luftig frikadellefars. Der skal muligvis tilsættes lidt mere vand. Fars til frikadeller skal ikke være hverken for tyk eller tynd i konsistensen, men let og luftig.
  • Stil frikadellefarsen på køl i 30 minutter.
  • Du kan enten lave dine frikadeller på grillen - eller stege på en pande. Begge dele er godt. Til grillen bruger du en stegeplade eller en pande, og her grilles frikadellerne ved direkte varme.
  • Steg frikadellerne i smør og olie, hvor de skal have ca. 5-6 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af tykkelsen på dine frikadeller med havregryn - og varmen i din grill.

Næringsindhold

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn
Mængde pr. portion
Kalorier
155
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.001
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
37
mg
12
%
Natrium
 
257
mg
11
%
Kalium
 
173
mg
5
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
40
IU
1
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigstegte frikadeller med havregryn serveres straks, men de kan også fryses ned til senere brug.

Tilbehør

Som tilbehør til grillede frikadeller med havregryn kan du servere en klassisk kartoffelsalat, råkost salat eller blomkålssalat.

Frikadellerne kan selvfølgelig også serveres med kogte kartofler og en brun sovs.

« Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
Svinemørbrad med estragon- og flødesauce »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.