• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad
billede med grillede frikadeller med havregryn
Lækre og luftige frikadeller med havregryn, som du enten kan grille eller stege på panden. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 4. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få opskrift på nemme og luftige frikadeller med havregryn, der nemt steges på grill eller pande. Med forslag til tilbehør til frikadellerne.

Med denne opskrift kan du lave de lækre frikadeller med havregryn på grill eller pande.

Det er nemme og luftige frikadeller, hvor den gode frikadellefars røres med havregryn. Det giver en god fylde.

Frikadellerne kan du grille på en stegeplade i grillen - eller sætte en pande på grillristen, og så grille frikadellerne ved direkte varme.

Du får 15 frikadeller med havregryn ud af denne opskrift - afhængig af hvor store du laver dem. Men brug en god spiseskefuld fars til hver delle.

Opskrift på frikadeller med havregryn

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 15 stk.

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 æg
  • 2 dl havregryn gerne grovvalsede
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk måske lidt mere
  • 1 tsk. bagepulver kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Det hakkede kød røres grundigt med salt.
  • Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og rør sammen til en let og luftig frikadellefars. Der skal muligvis tilsættes lidt mere vand. Fars til frikadeller skal ikke være hverken for tyk eller tynd i konsistensen, men let og luftig.
  • Stil frikadellefarsen på køl i 30 minutter.
  • Du kan enten lave dine frikadeller på grillen - eller stege på en pande. Begge dele er godt. Til grillen bruger du en stegeplade eller en pande, og her grilles frikadellerne ved direkte varme.
  • Steg frikadellerne i smør og olie, hvor de skal have ca. 5-6 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af tykkelsen på dine frikadeller med havregryn - og varmen i din grill.

Næringsindhold

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn
Mængde pr. portion
Kalorier
155
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.001
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
37
mg
12
%
Natrium
 
257
mg
11
%
Kalium
 
173
mg
5
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
40
IU
1
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigstegte frikadeller med havregryn serveres straks, men de kan også fryses ned til senere brug.

Tilbehør

Som tilbehør til grillede frikadeller med havregryn kan du servere en klassisk kartoffelsalat, råkost salat eller blomkålssalat.

Frikadellerne kan selvfølgelig også serveres med kogte kartofler og en brun sovs.

Se disse opskrifter:

  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

foto med grillet flanksteak

Grillet flanksteak på spinatbund

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med melonsalat

Lækker melonsalat med pinjekerner

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required