Få opskrift på nemme og luftige frikadeller med havregryn, der nemt steges på grill eller pande. Med forslag til tilbehør til frikadellerne.
Med denne opskrift kan du lave de lækre frikadeller med havregryn på grill eller pande.
Det er nemme og luftige frikadeller, hvor den gode frikadellefars røres med havregryn. Det giver en god fylde.
Frikadellerne kan du grille på en stegeplade i grillen - eller sætte en pande på grillristen, og så grille frikadellerne ved direkte varme.
Du får 15 frikadeller med havregryn ud af denne opskrift - afhængig af hvor store du laver dem. Men brug en god spiseskefuld fars til hver delle.
Opskrift på frikadeller med havregryn
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. friskkværnet peber
- 2 tsk. løgpulver
- 1 æg
- 2 dl havregryn gerne grovvalsede
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl mælk måske lidt mere
- 1 tsk. bagepulver kan udelades
Sådan gør du
- Det hakkede kød røres grundigt med salt.
- Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og rør sammen til en let og luftig frikadellefars. Der skal muligvis tilsættes lidt mere vand. Fars til frikadeller skal ikke være hverken for tyk eller tynd i konsistensen, men let og luftig.
- Stil frikadellefarsen på køl i 30 minutter.
- Du kan enten lave dine frikadeller på grillen - eller stege på en pande. Begge dele er godt. Til grillen bruger du en stegeplade eller en pande, og her grilles frikadellerne ved direkte varme.
- Steg frikadellerne i smør og olie, hvor de skal have ca. 5-6 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af tykkelsen på dine frikadeller med havregryn - og varmen i din grill.
Næringsindhold
Noter
De færdigstegte frikadeller med havregryn serveres straks, men de kan også fryses ned til senere brug.
Tilbehør
Som tilbehør til grillede frikadeller med havregryn kan du servere en klassisk kartoffelsalat, råkost salat eller blomkålssalat.
Frikadellerne kan selvfølgelig også serveres med kogte kartofler og en brun sovs.
Kom med din kommentar