Her er den rigtige opskrift på den populære herregårdskage, der også er kendt som den klassiske sølvkage. En nem og lækker bradepandekage.
Herregårdskage, der også kaldes for sølvkage, er en klassisk og populære kage, som de fleste vist holder af.
Det er en super lækker og nem bradepandekage med en lækker topping, og den passer perfekt til kaffen. Eller når du bare trænger til et godt stykke kage.
Opskrift på herregårdskage
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 250 g smør blødt
- 275 g rørsukker
- 3 æggeblommer
- 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
- 1 tsk. bagepulver
- 3 dl mælk måske lidt mindre
Topping
- 3 æggehvider
- 225 g flormelis
- 130 g kokosmel
Sådan gør du
- Pisk sukker og smør lyst og luftigt med en el-mikser.
- Tilsæt vaniljekorn, pisk igen, for at få kornene fordelt.
- Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk godt efter hvert.
- Vend bagepulver i hvedemelet og sigt det i dejen, skiftevis med at mælken tilsættes. Jeg skulle bruge små 3 dl mælk, men måske du kun skal bruge 2½. Dejen må endelig ikke blive for tynd, den skal være ret stiv i det, men dog så melet kan røres i - håber at det giver mening!
- Beklæd en lille bradepande (ca. halv størrelse af den store bradepande fra ovnen) med bagepapir og fordel dejen i den.
- Sæt den i en 200 °C varm ovn (IKKE varmluft) og bag i ca. 15-17 minutter - dejen skal være stivnet, men ikke gennembagt.
- Imens piskes hviderne, flormelis tilsættes og piskes i. Tilsæt kokosmel og vend det i.
- Tag din herrehårdskage kagen ud af ovnen, skru ned til 150 grader (IKKE varmluft), bred kokosmassen ud over kagen og sæt den så i ovnen igen i ca. 20-25 minutter - til kagen er netop gennembagt.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte herregårdskage - eller sølvkage - køles af, hvorefter den er klar til servering. Og den bliver du glad for.
Se flere fantastiske kageopskrifter
Brugerne er glade for opskriften
Jeg har ligeså dejlige minder fra min barndom med denne kage. det er og har altid været den bedste kage i verden. Og jeg synes du har ret, den skal helst være lidt klæg i dejen, så er den bedst. Jeg ville ønske jeg havde kendt dig, for så havde du kunne få opskriften af mig. Dejligt for dig du har genfundet et dejligt minde fra din barndom. Mvh Jeanne
Jeg fik lige lyst til at give mit besyv med!
Den kage du omtaler var også et fast indslag hos min farmor – sjovt at det sådan er slået igennem hos en hel generation. Gad vide hvad vores børnebørn kommer til at mindes os ved for nogle retter..
Når jeg skal bruge opskrifter fra min bedstemors tid tyr jeg gerne til kogebøgerne fra Tørsleffs Husmoderservice. Jeg har arvet min mors, men jeg har lige googlet det, og de kan stadig købes, formedelst 30 kr på en side der hedder Museumsbutikken, men sikkert også andre steder.
I dette tilfælde findes opskrifterne i Den blå Bagebog, både på sølvkage og bedstefarkage. Sølvkage har ikke marengslåg, og i en anden arvesag fra min mors skolegang i starten af 50’erne ‘Lærebog i huslig Økonomi’ har jeg læst, at en sølvkage er betegnelsen for en kage hvor man kun bruger æggehviderne, og ikke blommerne.
Så skal jeg ikke kloge mig mere på det emne! Fortsat god bagelyst! VH Charlotte.
Hej 🙂
Jeg bliver nødt til lige at dele min historie også, for jeg kender også godt kagen 😉
Passede for mange mange år siden, nok ca 18 år, min lille fætter i en uge. Mor og far skulle til Malaga, og fætter skulle blive hjemme og passe skolen.
Da dagen kommer hvor forældrene skulle hentes i lufthavnen, kommer bedsteforældrene så ned for at tage fætter med i lufthavnen. Farmor sætter en lille tupperwareting med nogle stykker kage i, og siger “de er til kaffen når vi kommer tilbage, men du må godt snuppe et stykke nu”. HOLD NU OP, den kage var god. Faktisk så god, at jeg havde spist over halvdelen af stykkerne, da de kom retur. Meget pinligt…. men de tog det alle med et smil. Senere fik jeg opskriften af hende 🙂
Det er en guddommelig kage, og jeg tror da den skal bages imorgen sammen med min bonusdatter 🙂 VH Henriette.
Kom med din kommentar