• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tærter » Spinattærte med hvidløg og feta
Spinattærte med hvidløg og feta
Hjemmelavet spinattærte med hvidløg og feta. hvor mørdejsbunden også laves helt fra bunden. Tærte n er god som aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Spinattærte med hvidløg og feta

Opdateret: 20. apr 2023 · Udgivet: 20. apr 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker spinattærte med hvidløg og feta. En dejlig tærte til aftensmad med spinat og en nem, hjemmelavet tærtebund.

Spinattærte med hvidløg og feta er er en lækker ret til aftensmad, som du blot kan servere sammen med en god salat.

Den skønne tærte med spinat er ret nem at lave, og den kan også sagtens bruges til en god brunch eller frokost.

Se også: Tærte med skinke og champignon

Tip: Jeg trykker altid tærtedej ud i formen, fordi jeg synes det er nemmere end at rulle dej ud. Men dejen kan selvfølgelig rulles ud på et meldrysset bord og så kan tærteformen beklædes med dejen.

Hvis du vælger at rulle dejen ud, så er det måske en god ide at lade dejen hvile i køleskab i en halv time inden, så den er kold

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på spinattærte

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 gram smør koldt
  • 100 gram fuldkornsdurummel
  • 100 gram hvedemel sigtet
  • 1 teskefuld salt groft
  • 3 spiseskefulde vand skal være koldt

Fyld til spinattærte

  • 1 løg hakket
  • 3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 450 gram spinat frosset, tøet op i og afdryppet godt
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 1 deciliter mælk
  • 150 gram feta smuldret
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med mørdej til din spinattærte: Bland de to slags mel i en skål og kom det kolde smør i, skåret i mindre stykker. Smuldr med fingrene til det bliver en grynet masse og tilsæt så netop så meget koldt vand, så det kan samles til en dej (2-3 spsk.).
  • Smør en tærteform (ca. 22 centimeter i diameter) og tryk dejen ud i formen. Prik dejen godt over det hele med en gaffel og stil den i køleskabet mens fyldet laves.
  • Fyld: Pres den optøede spinat godt ned i en sigte med en ske, så så meget væde som overhovedet mulig bliver presset ud.
  • Varm lidt olivenolie op på en pande og sauter løget ved middel varme, til det begynder at blive gyldent i kanterne. Tilsæt de tynde hvidløgløgsskiver og lad dem sautere med, til de bliver klare i det og taget ganske lidt farve (endelig ikke for meget!). Rør i det ofte.
  • Tilsæt den godt pressede spinat, sluk for varmen og bland det godt med løgblandingen. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
  • Kom æg, mælk og halvdelen af fetaen i en foodprocessor/blender og kør, til det er en glat masse, krydr med lidt friskkværnet peber.
  • Kom spinatblandingen i og kør til det er godt blandet.
  • Sæt tærtebunden i en 180 grader varm ovn (almindelig over- og undervarme) og forbag tærtebunden i 10 minutter.
  • Tag den ud og fordel spinatblandingen i den forbagte bund. Fordel resten af fetaosten over og sæt i ovnen i ca. 40 minutter. Dæk evt. tærten til noget af bagetiden, hvis din spinattærte bliver for mørk, men osten skal gerne tage lidt farve.

Næringsindhold

Spinattærte med hvidløg og feta
Mængde pr. portion
Kalorier
540
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
172
mg
57
%
Natrium
 
1883
mg
82
%
Kalium
 
829
mg
24
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
11492
IU
230
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
377
mg
38
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige spinattærte kan med fordel hvile 15 minutter inden servering. Så når den at sætte sig lidt, og er ikke rygende varm.

Serverer med en dejlig salat til, og så har du et fint måltid til en nem aftensmad.

Se også: Bradepandetærte med fars og fetaost

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Grydebrød - sådan bager du brød i gryde
  • Dampet broccoli med kogetid og gode tips
  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

hakkebøffer i fad i ovn

Alt i et fad med hakkebøffer og kartofler

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole

Kyllingesandwich med bacon og guacamole

billede med brunede kartofler

Brunede kartofler - brune sukkerkartofler

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required