Sådan laver du en lækker spinattærte med hvidløg og feta. En dejlig tærte til aftensmad med spinat og en nem, hjemmelavet tærtebund.
Spinattærte med hvidløg og feta er er en lækker ret til aftensmad, som du blot kan servere sammen med en god salat.
Den skønne tærte med spinat er ret nem at lave, og den kan også sagtens bruges til en god brunch eller frokost.
Se også: Tærte med skinke og champignon
Tip: Jeg trykker altid tærtedej ud i formen, fordi jeg synes det er nemmere end at rulle dej ud. Men dejen kan selvfølgelig rulles ud på et meldrysset bord og så kan tærteformen beklædes med dejen.
Hvis du vælger at rulle dejen ud, så er det måske en god ide at lade dejen hvile i køleskab i en halv time inden, så den er kold
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spinattærte

Ingredienser
Tærtedej
- 100 gram smør koldt
- 100 gram fuldkornsdurummel
- 100 gram hvedemel sigtet
- 1 teskefuld salt groft
- 3 spiseskefulde vand skal være koldt
Fyld til spinattærte
- 1 løg hakket
- 3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
- 450 gram spinat frosset, tøet op i og afdryppet godt
- salt og friskkværnet peber
- 2 æg
- 1 deciliter mælk
- 150 gram feta smuldret
Fremgangsmåde
- Start med mørdej til din spinattærte: Bland de to slags mel i en skål og kom det kolde smør i, skåret i mindre stykker. Smuldr med fingrene til det bliver en grynet masse og tilsæt så netop så meget koldt vand, så det kan samles til en dej (2-3 spsk.).
- Smør en tærteform (ca. 22 centimeter i diameter) og tryk dejen ud i formen. Prik dejen godt over det hele med en gaffel og stil den i køleskabet mens fyldet laves.
- Fyld: Pres den optøede spinat godt ned i en sigte med en ske, så så meget væde som overhovedet mulig bliver presset ud.
- Varm lidt olivenolie op på en pande og sauter løget ved middel varme, til det begynder at blive gyldent i kanterne. Tilsæt de tynde hvidløgløgsskiver og lad dem sautere med, til de bliver klare i det og taget ganske lidt farve (endelig ikke for meget!). Rør i det ofte.
- Tilsæt den godt pressede spinat, sluk for varmen og bland det godt med løgblandingen. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
- Kom æg, mælk og halvdelen af fetaen i en foodprocessor/blender og kør, til det er en glat masse, krydr med lidt friskkværnet peber.
- Kom spinatblandingen i og kør til det er godt blandet.
- Sæt tærtebunden i en 180 grader varm ovn (almindelig over- og undervarme) og forbag tærtebunden i 10 minutter.
- Tag den ud og fordel spinatblandingen i den forbagte bund. Fordel resten af fetaosten over og sæt i ovnen i ca. 40 minutter. Dæk evt. tærten til noget af bagetiden, hvis din spinattærte bliver for mørk, men osten skal gerne tage lidt farve.
Næringsindhold
Noter
Den færdige spinattærte kan med fordel hvile 15 minutter inden servering. Så når den at sætte sig lidt, og er ikke rygende varm.
Serverer med en dejlig salat til, og så har du et fint måltid til en nem aftensmad.
Se også: Bradepandetærte med fars og fetaost
Kom med din kommentar