Start med mørdej til din spinattærte: Bland de to slags mel i en skål og kom det kolde smør i, skåret i mindre stykker. Smuldr med fingrene til det bliver en grynet masse og tilsæt så netop så meget koldt vand, så det kan samles til en dej (2-3 spsk.).
Smør en tærteform (ca. 22 centimeter i diameter) og tryk dejen ud i formen. Prik dejen godt over det hele med en gaffel og stil den i køleskabet mens fyldet laves.
Fyld: Pres den optøede spinat godt ned i en sigte med en ske, så så meget væde som overhovedet mulig bliver presset ud.
Varm lidt olivenolie op på en pande og sauter løget ved middel varme, til det begynder at blive gyldent i kanterne. Tilsæt de tynde hvidløgløgsskiver og lad dem sautere med, til de bliver klare i det og taget ganske lidt farve (endelig ikke for meget!). Rør i det ofte.
Tilsæt den godt pressede spinat, sluk for varmen og bland det godt med løgblandingen. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
Kom æg, mælk og halvdelen af fetaen i en foodprocessor/blender og kør, til det er en glat masse, krydr med lidt friskkværnet peber.
Kom spinatblandingen i og kør til det er godt blandet.
Sæt tærtebunden i en 180 grader varm ovn (almindelig over- og undervarme) og forbag tærtebunden i 10 minutter.
Tag den ud og fordel spinatblandingen i den forbagte bund. Fordel resten af fetaosten over og sæt i ovnen i ca. 40 minutter. Dæk evt. tærten til noget af bagetiden, hvis din spinattærte bliver for mørk, men osten skal gerne tage lidt farve.
Næringsindhold
Spinattærte med hvidløg og feta
Mængde pr. portion
Kalorier
540
% Daglig værdi*
Fedt
32
g
49
%
Mættet fedt
19
g
119
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
172
mg
57
%
Natrium
1883
mg
82
%
Kalium
829
mg
24
%
Kulhydrater
47
g
16
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
11492
IU
230
%
Vitamin C
34
mg
41
%
Calcium
377
mg
38
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.