Sådan laver du en lækker bradepandetærte med fars og fetaost. En nem opskrift på tærte i bradepande, der passer perfekt som hverdagsmad.
Lav en lækker og velsmagende bradepandetærte med hakket oksekød og feta ost.
Tærten smager forrygende som hverdagsmad, og det hakkede oksekød kan sagtens udskiftes med hakket lammekød eller hakket kylling.
Du kan lave en salat til, og her kan du bruge rester fra køleskabet. Eksempelvis lidt iceberg, squash, de resterende oliven, radiser og gulerødder.
Som dressing kan du bruge creme fraiche 9% med presset hvidløg, salt, friskkværnet peber og lidt finthakket, frisk mynte. Simpelt, men godt. Dressingen smager også godt til tærten, som dyppelse.
Du skal bruge en lille bradepande (ca. halv størrelse af den store fra ovnen), men opskriften passer også til en tærteform på ca. 28 centimeter i diamater.
Opskrift på bradepandetærte

Ingredienser
Dej
- 3 dl hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- 125 g smør koldt, skåret i mindre stykker
- 1 spsk. vand koldt
Fyld
- 2 løg finthakket
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 2 spsk. olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. græsk krydderi fra Santa Maria, eller bare oregano
- 1½ spsk. tomatpure koncentreret
- 1 bouillonterning okse, smuldret
- 100 g feta skåret i tern
- 100 g oliven uden sten, godt afdryppede
- 1 håndfuld cherrytomater halverede
- 1 håndfuld mozzarella revet mozzarellaost
Sådan gør du
- Kom de to slags mel i en skål sammen med det kolde smør. Smuldr blandingen sammen, til det er helt grynet. Tilsæt det kolde vand og saml dejen. Læg dem i køleskabet i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 °C (varmluft).
- Tryk dejen ud i en smurt, lille bradepande og prik den godt med en gaffel.
- Forbag den i 10 minutter, midt i ovnen.
- Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de begynder at tage farve.
- Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse, til det bliver helt grynet, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt græsk krydderi.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med et par minutter under omrøring.
- Tilsæt tomatpure, de hakkede tomater og smuldret bouillontern.
- Skru ned og lad det simre UDEN låg i et kvarters tid. Smag det til.
- Når tærtebunden er forbagt, fordeles kødfyldet i bunden.
- Fordel feta, cherrytomater og oliven ovenpå din bradepandetærte. Drys med lidt græsk krydderi. Tilsidst kommes revet ost på.
- Sæt bradepandetærten i ovnen i ca. 15 minutter. Måske et par minutter mere.
Næringsindhold
Noter
Den færdige bradepandetærte serveres med en salat, og gerne en dressing på creme fraiche eller græsk yoghurt, smagt til med hvidløg.
Kan også nydes med en tzatziki.
Kom med din kommentar