1tsk.græsk krydderifra Santa Maria, eller bare oregano
1½spsk.tomatpurekoncentreret
1bouillonterningokse, smuldret
100gfetaskåret i tern
100golivenuden sten, godt afdryppede
1håndfuldcherrytomaterhalverede
1håndfuldmozzarellarevet mozzarellaost
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom de to slags mel i en skål sammen med det kolde smør. Smuldr blandingen sammen, til det er helt grynet. Tilsæt det kolde vand og saml dejen. Læg dem i køleskabet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 °C (varmluft).
Tryk dejen ud i en smurt, lille bradepande og prik den godt med en gaffel.
Forbag den i 10 minutter, midt i ovnen.
Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de begynder at tage farve.
Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse, til det bliver helt grynet, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt græsk krydderi.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med et par minutter under omrøring.
Tilsæt tomatpure, de hakkede tomater og smuldret bouillontern.
Skru ned og lad det simre UDEN låg i et kvarters tid. Smag det til.
Når tærtebunden er forbagt, fordeles kødfyldet i bunden.
Fordel feta, cherrytomater og oliven ovenpå din bradepandetærte. Drys med lidt græsk krydderi. Tilsidst kommes revet ost på.
Sæt bradepandetærten i ovnen i ca. 15 minutter. Måske et par minutter mere.
Næringsindhold
Bradepandetærte med fars og fetaost
Mængde pr. portion
Kalorier
1052
% Daglig værdi*
Fedt
63
g
97
%
Mættet fedt
28
g
175
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
24
g
Kolesterol
161
mg
54
%
Natrium
1730
mg
75
%
Kalium
799
mg
23
%
Kulhydrater
89
g
30
%
Kostfibre
8
g
33
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
1291
IU
26
%
Vitamin C
20
mg
24
%
Calcium
246
mg
25
%
Jern
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.