• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tærter

billede med Bacontærte med porrer og kartofler
En lækker og nem bacontærte med porrer og kartofler, der virkelig smager dejligt. God som aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bacontærte med porrer og kartofler

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er en nem opskrift på bacontærte med porrer og kartofler. En skøn tærte med bacon, der passer perfekt som aftensmad med en salat til.
  2. Opskrift på bacontærte
  3. Lækker bacontærte
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her er en nem opskrift på bacontærte med porrer og kartofler. En skøn tærte med bacon, der passer perfekt som aftensmad med en salat til.

Bacontærte med porrer og kartofler er dejlig aftensmad, og tærten er faktisk rimelig nem at lave.

Tærten er selvfølgelig med masser af bacon, og det særlige ved denne tærte er, at du til sidst skal vende tærten ud. Derfor skal du huske at smøre din form grundigt.

Til denne tærte med bacon kan anvendes en klassisk tærtedej eller en butterdej, og den kan du lave selv - eller blot købe en god dej i dit supermarked.

Opskriften er beregnet til fire personer, og bemærk, at du også kan undvære osten i tærten.

Opskrift på bacontærte

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Lækker bacontærte

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler uden skræl, skåret i små tern
  • 200 g bacon i tern
  • 1 bdt. porrer godt rensede og skåret i tynde ringe
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • timian frisk, finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 håndfuld ost revet
  • tærtedej eller butterdej

Sådan gør du 

  • Blancher de små kartoffeltern i kogende, letsaltet vand i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
  • Kom bacontern på en pande og lad dem stege ved middelvarme, så mest mulig fedt smelter fra og de bliver sprøde og gyldne.
  • Kom dem på fedtsugende papir og derefter hældes de over i en smurt tærte-/springform, som du bruger til at samle din bacontærte i.
  • Lad baconfedtet blive på panden, kom porrer på og lad dem svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt de afdryppede kartofler og lad dem stege med et par minutter, rør i dem af og til.
  • Tilsæt så hvidløg og timian, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i endnu et par minutter.
  • Hæld hele blandingen over i formen til det ristede bacon.
  • Pisk æg sammen med fløde, ost, salt og friskkværnet peber.
  • Hæld det over kartoffelblandingen. Løft op i blandingen, så du er helt sikker på at det er godt fordelt.
  • Rul tærtedejen ud, så den er lidt større end formen. Prik den godt med en gaffel og læg den så over kartoffelblandingen som et låg. Pak den overskydende tærtedej ned omkring fyldet. Du kan også bruge butterdej til din bacontærte.
  • Sæt bacontærten i en 200 grader varm ovn - ikke varmluft - i 20-25 minutter, til den er gylden.

Næringsindhold

Lækker bacontærte
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige bacontærte køles af i nogle minutter, hvorefter den vendes ud på et fad eller en tallerken.

Serveres evt. med en god spidskålssalat til.

Se flere lækre tærteopskrifter:

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Tærte med bacon og broccoli

« Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost
Kyllingesalat med Rhode Island dressing »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

billede med luksus mørbradgryde

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.