• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tærter » Bacontærte med porrer og kartofler
billede med Bacontærte med porrer og kartofler
En lækker og nem bacontærte med porrer og kartofler, der virkelig smager dejligt. God som aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bacontærte med porrer og kartofler

Opdateret: 6. maj 2022 · Udgivet: 6. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på bacontærte med porrer og kartofler. En skøn tærte med bacon, der passer perfekt som aftensmad med en salat til.

Bacontærte med porrer og kartofler er dejlig aftensmad, og tærten er faktisk rimelig nem at lave.

Tærten er selvfølgelig med masser af bacon, og det særlige ved denne tærte er, at du til sidst skal vende tærten ud. Derfor skal du huske at smøre din form grundigt.

Til denne tærte med bacon kan anvendes en klassisk tærtedej eller en butterdej, og den kan du lave selv - eller blot købe en god dej i dit supermarked.

Opskriften er beregnet til fire personer, og bemærk, at du også kan undvære osten i tærten.

Opskrift på bacontærte

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Lækker bacontærte

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler uden skræl, skåret i små tern
  • 200 g bacon i tern
  • 1 bdt. porrer godt rensede og skåret i tynde ringe
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • timian frisk, finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 håndfuld ost revet
  • tærtedej eller butterdej
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Blancher de små kartoffeltern i kogende, letsaltet vand i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
  • Kom bacontern på en pande og lad dem stege ved middelvarme, så mest mulig fedt smelter fra og de bliver sprøde og gyldne.
  • Kom dem på fedtsugende papir og derefter hældes de over i en smurt tærte-/springform, som du bruger til at samle din bacontærte i.
  • Lad baconfedtet blive på panden, kom porrer på og lad dem svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt de afdryppede kartofler og lad dem stege med et par minutter, rør i dem af og til.
  • Tilsæt så hvidløg og timian, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i endnu et par minutter.
  • Hæld hele blandingen over i formen til det ristede bacon.
  • Pisk æg sammen med fløde, ost, salt og friskkværnet peber.
  • Hæld det over kartoffelblandingen. Løft op i blandingen, så du er helt sikker på at det er godt fordelt.
  • Rul tærtedejen ud, så den er lidt større end formen. Prik den godt med en gaffel og læg den så over kartoffelblandingen som et låg. Pak den overskydende tærtedej ned omkring fyldet. Du kan også bruge butterdej til din bacontærte.
  • Sæt bacontærten i en 200 grader varm ovn - ikke varmluft - i 20-25 minutter, til den er gylden.

Næringsindhold

Lækker bacontærte
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige bacontærte køles af i nogle minutter, hvorefter den vendes ud på et fad eller en tallerken.

Serveres evt. med en god spidskålssalat til.

Se flere lækre tærteopskrifter:

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Tærte med bacon og broccoli

Se disse opskrifter:

  • Spinattærte med hvidløg og feta
  • Sådan griller du grønne asparges
  • Mormorsalat med ægte mormordressing
  • Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

billede med pizzasnegle

Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede med karrysovs

Karrysovs

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

billede af pandekager

Pandekager opskrift

billede til hel svinemørbrad i ovn

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required