Her er en nem opskrift på bacontærte med porrer og kartofler. En skøn tærte med bacon, der passer perfekt som aftensmad med en salat til.
Bacontærte med porrer og kartofler er dejlig aftensmad, og tærten er faktisk rimelig nem at lave.
Tærten er selvfølgelig med masser af bacon, og det særlige ved denne tærte er, at du til sidst skal vende tærten ud. Derfor skal du huske at smøre din form grundigt.
Til denne tærte med bacon kan anvendes en klassisk tærtedej eller en butterdej, og den kan du lave selv - eller blot købe en god dej i dit supermarked.
Opskriften er beregnet til fire personer, og bemærk, at du også kan undvære osten i tærten.
Opskrift på bacontærte

Ingredienser
- 750 g kartofler uden skræl, skåret i små tern
- 200 g bacon i tern
- 1 bdt. porrer godt rensede og skåret i tynde ringe
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- timian frisk, finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 2 æg
- 2½ dl piskefløde
- 1 håndfuld ost revet
- tærtedej eller butterdej
Fremgangsmåde
- Blancher de små kartoffeltern i kogende, letsaltet vand i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
- Kom bacontern på en pande og lad dem stege ved middelvarme, så mest mulig fedt smelter fra og de bliver sprøde og gyldne.
- Kom dem på fedtsugende papir og derefter hældes de over i en smurt tærte-/springform, som du bruger til at samle din bacontærte i.
- Lad baconfedtet blive på panden, kom porrer på og lad dem svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt de afdryppede kartofler og lad dem stege med et par minutter, rør i dem af og til.
- Tilsæt så hvidløg og timian, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i endnu et par minutter.
- Hæld hele blandingen over i formen til det ristede bacon.
- Pisk æg sammen med fløde, ost, salt og friskkværnet peber.
- Hæld det over kartoffelblandingen. Løft op i blandingen, så du er helt sikker på at det er godt fordelt.
- Rul tærtedejen ud, så den er lidt større end formen. Prik den godt med en gaffel og læg den så over kartoffelblandingen som et låg. Pak den overskydende tærtedej ned omkring fyldet. Du kan også bruge butterdej til din bacontærte.
- Sæt bacontærten i en 200 grader varm ovn - ikke varmluft - i 20-25 minutter, til den er gylden.
Næringsindhold
Noter
Den færdige bacontærte køles af i nogle minutter, hvorefter den vendes ud på et fad eller en tallerken.
Serveres evt. med en god spidskålssalat til.
Se flere lækre tærteopskrifter:
Kom med din kommentar