• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

chokoladetærte med karamel og marcipan
Skøn og lækker chokoladetærte med karamel og marcipan,, der smager himmelsk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Chokoladetærte med karamel og marcipan

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Få en opskrift på en lækker chokoladetærte med karamel og marcipan. En skøn tærte med kakao og et lækkert lag karamel. God som dessertkage.
  2. Opskrift på chokoladetærte
  3. Chokoladetærte med karamel og marcipan
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere kageopskrifter
5 fra 3 brugere

Få en opskrift på en lækker chokoladetærte med karamel og marcipan. En skøn tærte med kakao og et lækkert lag karamel. God som dessertkage.

Du skal prøve denne chokoladetærte med karamel og marcipan. Den er simpelthen fantastisk, og så er den rimelig nem at bage.

Den super lækre tærte, der laves med kakao og hvid chokolade på toppen, er altid en succes, men den er ikke for de fedtforskrækkede.

Her anvendes nemlig rigtigt smør, og du skal advares om, at chokoladetærten er vanedannende. På den gode måde.

Der er nok til mindst otte personer i opskriften, og du kan sagtens bage tærten dagen før den skal bruges.

Opskrift på chokoladetærte

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 8 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 75 g smør i mindre tern
  • 120 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 200 g marcipan
  • 50 g smør
  • 2 spsk. kakao
  • 1 æg
  • 1 æggehvide

Karamel

  • 75 g smør
  • ½ dl fløde
  • 40 g sukker
  • ½ dl sirup
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kakao

Pynt

  • 40 g hvid chokolade eller hvad du synes
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Start med at lave tærtedej til din chokoladetærte: Bland hvedemel og sukker. Smuldr det ikke for kolde smør i, til konsistensen er grynet.
  • Saml dejen med æggeblommen. Tryk dejen ud i en tærteform og stil den køligt 15 minutter.
  • Fyld: Riv marcipan fint på et råkostjern eller lignende. Smelt smørret og rør kakao i.
  • Rør kakaosmørret, det hele æg og æggehviden i marcipanen og fordel det over dejen.
  • Sæt tærten i ovnen på 175 °C og bag i 15 minutter - eller til dejen er gylden - og lad den køle af.
  • Karamel: Bland alle ingredienserne i en gryde. Smelt over meget lav varme og under konstant omrøring, til det tykner (5-6 minutter).
  • Fordel karamelmassen over kagen og lad den lækre chokoladetærte køle af.
  • Servering: Sigt lidt kakaopulver over og pynt tilsidst med høvlet hvid chokolade i passende mængde.

Næringsindhold

Chokoladetærte med karamel og marcipan
Mængde pr. portion
Kalorier
474
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
107
mg
36
%
Natrium
 
197
mg
9
%
Kalium
 
155
mg
4
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
787
IU
16
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den lækre chokoladetærte med karamel og marcipan serveres gerne som en kage til dessert. Her er den uovertruffen god.

Et ekstra tip: Du kan fryse marcipanen en halv time inden brug, for så er den nemme at rive.

Se flere kageopskrifter

  • Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
    Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
  • billede med herregårdskage sølvkage
    Herregårdskage - kendt som sølvkage
  • et billede med citronmåne hjemmebagt
    Hjemmebagt citronmåne
  • et billede med chokoladekage
    Verdens bedste chokoladekage opskrift
« Rosenkålssalat med æble og avocado
Bagte edamame bønner i ovn på 20 min. »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med millionbøf

Millionbøf - dansk kødsovs med kartoffelmos

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.