• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert
Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
Chokoladefondant er en nem og lækker lava kage, der serveres til dessert. Foto: iStock.com.

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en nem opskrift på chokoladefondant. Den kaldes også lava kage på grund af den flydende masse, og det er en perfekt kage til dessert.
  2. Opskrift på chokoladefondant
  3. Chokoladefondant - lava kage
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Brugerne har prøvet opskriften
5 fra 1 bruger

Her får du en nem opskrift på chokoladefondant. Den kaldes også lava kage på grund af den flydende masse, og det er en perfekt kage til dessert.

Chokoladefondant eller lava kage. Kær kage har mange navne, og denne er særdeles populær som dessert.

Her får du en lækker chokoladekage, der ikke må bages for længe, da kagen skal et flydende fyld i midten. Man kalder det også en blødende chokoladekage.

Dejen kan laves og hældes op i ramakiner i forvejen. Så skal den bare bages 10 minutter når de skal bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer med en lava kage til hver.

Opskrift på chokoladefondant

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - lava kage

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g chokolade med mindst 70% kakao
  • 150 g smør i tern, stuetemperatur
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • smør til ramakiner

Sådan gør du 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt chokolade ved lav varme over vandbad. Når det er smeltet, tages det af varmen og smørtern røres i til det er smeltet.
  • I en anden skål piskes æg og sukker til det bliver hvidt og luftigt.
  • Vend det smeltede chokolade i og vend derefter sigtet hvedemel i.
  • Smør 4 små ramakiner og drys med mel. Hæld chokoladedejen til dine chokoladefondant i.
  • Bag kagerne i ca. 10 minutter. Vend ramakinerne ud på en tallerken og server en lækker lava kage med flydende midte.

Næringsindhold

Chokoladefondant - lava kage
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Chokoladefondant - eller lava kage - serveres gerne med en kugle is og friske bær.

Ønskes chokoladekagerne ikke så blødende, kan de blot bages 1-2 minutter mere.

Se flere lækre opskrifter:

Chokolademuffins med kakao og chokolade

Lækker banankage med chokolade

Brugerne har prøvet opskriften

Jeg har lige lavet denne chokolade lava kage til mine svigerforældre og kæreste. Og den var et sikkert hit! Nøj hvor var den god! Tusind tak for en fantastisk opskrift 😀 MVH Natasja.

Lavede denne lækre lava cake til min mor og jeg, og den smagte intet mindre end HIMMELSK!! Den var virkelig ren fryd for smagsløgene 😀 Tak for de mange lækre opskrifter!! Kh Cecilie.

Lavede desserten i dag til min kæreste og hans venner – stor succes (som det altid er, når jeg laver en af dine opskrifter. Jeg gav dem i øvrigt 15 minutter ved 180 grader varmluft, og de var desværre så flydende, at de ikke kunne stå selv – så de måtte gerne have fået et par minutter til. Men det afhænger vel også af ovnen. Derudover er det et godt tip at smøre ramakinerne godt med smør og derefter drysse med sukker. Det giver en let sprød "skorpe", og gør det rigtig let at få kagen ud af formen! VH Anne.

Mere inspiration

  • kærnemælksfromage opskrift
    Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • billede af pandekager
    Gammeldags pandekager med nem pandekagedej
  • billede til belgiske vafler
    Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • et billede med vafler
    Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.