Her får du en nem opskrift på chokoladefondant. Den kaldes også lava kage på grund af den flydende masse, og det er en perfekt kage til dessert.
Chokoladefondant eller lava kage. Kær kage har mange navne, og denne er særdeles populær som dessert.
Her får du en lækker chokoladekage, der ikke må bages for længe, da kagen skal et flydende fyld i midten. Man kalder det også en blødende chokoladekage.
Dejen kan laves og hældes op i ramakiner i forvejen. Så skal den bare bages 10 minutter når de skal bruges.
Opskriften er beregnet til fire personer med en lava kage til hver.
Opskrift på chokoladefondant
Ingredienser
- 150 g chokolade med mindst 70% kakao
- 150 g smør i tern, stuetemperatur
- 3 æg
- 125 g sukker
- 40 g hvedemel
- smør til ramakiner
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smelt chokolade ved lav varme over vandbad. Når det er smeltet, tages det af varmen og smørtern røres i til det er smeltet.
- I en anden skål piskes æg og sukker til det bliver hvidt og luftigt.
- Vend det smeltede chokolade i og vend derefter sigtet hvedemel i.
- Smør 4 små ramakiner og drys med mel. Hæld chokoladedejen til dine chokoladefondant i.
- Bag kagerne i ca. 10 minutter. Vend ramakinerne ud på en tallerken og server en lækker lava kage med flydende midte.
Næringsindhold
Noter
Chokoladefondant - eller lava kage - serveres gerne med en kugle is og friske bær.
Ønskes chokoladekagerne ikke så blødende, kan de blot bages 1-2 minutter mere.
Se flere lækre opskrifter:
Chokolademuffins med kakao og chokolade
Lækker banankage med chokolade
Brugerne har prøvet opskriften
Jeg har lige lavet denne chokolade lava kage til mine svigerforældre og kæreste. Og den var et sikkert hit! Nøj hvor var den god! Tusind tak for en fantastisk opskrift 😀 MVH Natasja.
Lavede denne lækre lava cake til min mor og jeg, og den smagte intet mindre end HIMMELSK!! Den var virkelig ren fryd for smagsløgene 😀 Tak for de mange lækre opskrifter!! Kh Cecilie.
Lavede desserten i dag til min kæreste og hans venner – stor succes (som det altid er, når jeg laver en af dine opskrifter. Jeg gav dem i øvrigt 15 minutter ved 180 grader varmluft, og de var desværre så flydende, at de ikke kunne stå selv – så de måtte gerne have fået et par minutter til. Men det afhænger vel også af ovnen. Derudover er det et godt tip at smøre ramakinerne godt med smør og derefter drysse med sukker. Det giver en let sprød "skorpe", og gør det rigtig let at få kagen ud af formen! VH Anne.
Kom med din kommentar