Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Chokoladetærte med karamel og marcipan
[the_ad id="1609"]
5
fra
3
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Kager
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
8
personer
Ingredienser
Tærtebund
▢
75
g
smør
i mindre tern
▢
120
g
hvedemel
▢
2
spsk.
sukker
▢
1
æggeblomme
Fyld
▢
200
g
marcipan
▢
50
g
smør
▢
2
spsk.
kakao
▢
1
æg
▢
1
æggehvide
Karamel
▢
75
g
smør
▢
½
dl
fløde
▢
40
g
sukker
▢
½
dl
sirup
▢
1
tsk.
vaniljesukker
▢
1
spsk.
kakao
Pynt
▢
40
g
hvid chokolade
eller hvad du synes
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Start med at lave tærtedej til din chokoladetærte: Bland hvedemel og sukker. Smuldr det ikke for kolde smør i, til konsistensen er grynet.
Saml dejen med æggeblommen. Tryk dejen ud i en tærteform og stil den køligt 15 minutter.
Fyld: Riv marcipan fint på et råkostjern eller lignende. Smelt smørret og rør kakao i.
Rør kakaosmørret, det hele æg og æggehviden i marcipanen og fordel det over dejen.
Sæt tærten i ovnen på
175
°C
og
bag i 15 minutter
- eller til dejen er gylden - og lad den køle af.
Karamel: Bland alle ingredienserne i en gryde. Smelt over meget lav varme og under konstant omrøring, til det tykner (5-6 minutter).
Fordel karamelmassen over kagen og lad den lækre chokoladetærte køle af.
Servering: Sigt lidt kakaopulver over og pynt tilsidst med høvlet hvid chokolade i passende mængde.
Næringsindhold
Chokoladetærte med karamel og marcipan
Mængde pr. portion
Kalorier
474
% Daglig værdi*
Fedt
32
g
49
%
Mættet fedt
16
g
100
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
107
mg
36
%
Natrium
197
mg
9
%
Kalium
155
mg
4
%
Kulhydrater
42
g
14
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
22
g
24
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
787
IU
16
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
46
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]