• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

billede med nemme rabarbermuffins
Lækre rabarbermuffins, der smager af dansk sommer. De svampede muffins med rabarber er super nemme at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 8. mar, 2023

Oversigt over indhold

  1. Sådan bager du nemme og svampede rabarbermuffins. En god opskrift på lækre muffins med rabarber, der giver kagerne et syrligt modspil.
  2. Opskrift på rabarbermuffins
  3. Rabarbermuffins
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Sådan bager du nemme og svampede rabarbermuffins. En god opskrift på lækre muffins med rabarber, der giver kagerne et syrligt modspil.

Rabarbermuffins er lækre kager, der smager af dansk forår og sommer.

Det lidt syrlige rabarber er fantastiske i en kage, hvor de giver de søde kager et perfekt modspil.

Samtidig er de små kager nemme og hurtige at bage, og de bliver altså dejligt svampede. Præcist som du ønsker en god muffins skal være.

Du får 12 lækre muffins med rabarber ud af denne opskrift.

Se også: Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Opskrift på rabarbermuffins

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 45 min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 200 gram rabarber (5-6 stængler)
  • 1 teskefuld kanel
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 1 teskefuld rørsukker

Til dej

  • 80 gram smør blødt
  • 125 gram rørsukker
  • 2 æg
  • 150 gram hvedemel
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 125 gram mælk

Drys

  • 1 spiseskefuld rørsukker
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Rengør rabarber, og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Kom dem i et ildfast fad, og vend rabarberne rundt med kanel, vaniljesukker og rørsukker. Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Lav imens dejen til de lækre rabarbermuffins. Kom blødt smør og rørsukker i en skål, og saml det med fingrene. Tilsæt to æg, og pisk det luftigt med en el-pisker.
  • I en anden skål blander du hvedemel grundigt med bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og find en dejskraber eller grydeske frem.
  • Vend nu halvdelen af melet i æggeblandingen, og tilsæt lidt mælk Rør det ud, men gør det så forsigtigt som muligt, så du beholder lidt af luften fra æggene.
  • Tilsæt resten af melet, og lidt mere mælk. Rør dejen ud så den bliver let flydende - men IKKE tynd! Blot så du kan hælde den i formene. Du skal i alt bruge 1-1,5 dl. mælk.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme, og fordel derefter de bagte rabarberstykker oven på dejen. Drys en smule rørsukker på hver muffin, hvilket giver dig en sukkersprød skorpe.
  • Bag så dine rabarbermuffins i ovnen ved 180 grader varmluft - de skal bage cirka 15 minutter. Stik i dem med en kødnål for at tjekke de er færdigbagte. Hvis ikke der hænger dej fast, ja så er de klar.

Næringsindhold

Rabarbermuffins
Mængde pr. portion
Kalorier
1941
% Daglig værdi*
Fedt
 
80
g
123
%
Mættet fedt
 
47
g
294
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
514
mg
171
%
Natrium
 
1794
mg
78
%
Kalium
 
1076
mg
31
%
Kulhydrater
 
280
g
93
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
158
g
176
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
2887
IU
58
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
438
mg
44
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De bagte rabarbermuffins køles af. Og nu har du en fantastisk lækker kage til kaffen.

Se også: Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

« Ølbraiserede svinekæber med polenta
Oksekødspie med pastasalat »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.