Sådan bager du nemme og svampede rabarbermuffins. En god opskrift på lækre muffins med rabarber, der giver kagerne et syrligt modspil.
Rabarbermuffins er lækre kager, der smager af dansk forår og sommer.
Det lidt syrlige rabarber er fantastiske i en kage, hvor de giver de søde kager et perfekt modspil.
Samtidig er de små kager nemme og hurtige at bage, og de bliver altså dejligt svampede. Præcist som du ønsker en god muffins skal være.
Du får 12 lækre muffins med rabarber ud af denne opskrift.
Se også: Rabarberkage - den bedste kage med rabarber
Opskrift på rabarbermuffins
Ingredienser
- 200 gram rabarber (5-6 stængler)
- 1 teskefuld kanel
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teskefuld rørsukker
Til dej
- 80 gram smør blødt
- 125 gram rørsukker
- 2 æg
- 150 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 125 gram mælk
Drys
- 1 spiseskefuld rørsukker
Sådan gør du
- Rengør rabarber, og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Kom dem i et ildfast fad, og vend rabarberne rundt med kanel, vaniljesukker og rørsukker. Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader varmluft.
- Lav imens dejen til de lækre rabarbermuffins. Kom blødt smør og rørsukker i en skål, og saml det med fingrene. Tilsæt to æg, og pisk det luftigt med en el-pisker.
- I en anden skål blander du hvedemel grundigt med bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og find en dejskraber eller grydeske frem.
- Vend nu halvdelen af melet i æggeblandingen, og tilsæt lidt mælk Rør det ud, men gør det så forsigtigt som muligt, så du beholder lidt af luften fra æggene.
- Tilsæt resten af melet, og lidt mere mælk. Rør dejen ud så den bliver let flydende - men IKKE tynd! Blot så du kan hælde den i formene. Du skal i alt bruge 1-1,5 dl. mælk.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, og fordel derefter de bagte rabarberstykker oven på dejen. Drys en smule rørsukker på hver muffin, hvilket giver dig en sukkersprød skorpe.
- Bag så dine rabarbermuffins i ovnen ved 180 grader varmluft - de skal bage cirka 15 minutter. Stik i dem med en kødnål for at tjekke de er færdigbagte. Hvis ikke der hænger dej fast, ja så er de klar.
Næringsindhold
Noter
De bagte rabarbermuffins køles af. Og nu har du en fantastisk lækker kage til kaffen.
Kom med din kommentar