Hvor længe skal grønne bønner koges? I denne opskrift kan du se den præcise kogetid på haricots verts, og hvordan du koger bønnerne perfekt.
Her kan du hvordan du koger eller damper grønne bønner, så de ikke triste, udkogte og kedelige.
Det handler nemlig om, at bønnerne, der også kaldes for haricots verts, ikke må koges for længe, da de så mister både smag og næringsindhold.
Kom ikke for meget vand i gryden under kogning eller dampning, og kom de grønne bønner i når vandet koger.
Bemærk, at bønner altid skal koges af hensyn til giftstoffet lektiner, der ellers kan give ondt i maven.
Kogning af grønne bønner

Ingredienser
- 400 g grønne bønner
- vand
- salt
Fremgangsmåde
- Kom lidt vand i en gryde, men ikke for meget, da det blot udvander smag og næringsindhold i bønnerne. Vandet skal blot stå et par centimeter op.
- Kog vandet op.
- Tilsæt bønnerne sammen med en smule salt.
- Læg låg på, og når vandet koger igen skrues lidt ned. Kogetid på de grønne bønner er ca. 3 minutter.
- Hæld så lidt koldt vand i gryden så kogningen standses. Lad bønnerne stå i vandet, og hæld dem derefter i et dørslag. Så er de klar.
Næringsindhold
Noter
De kogte eller dampede grønne bønner passer som tilbehør til de fleste kødretter, herunder kogt hamburgerryg eller culottesteg.
Kom med din kommentar