• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Grønne bønner med bacon som tilbehør
billede til grønne bønner med bacon
Grønne bønner med bacon er lækkert tilbehør til blandt andet koteletter, frikadeller og hamburgerryg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grønne bønner med bacon som tilbehør

Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Få en nem opskrift på grønne bønner med bacon, der er gode som tilbehør til eks. frikadeller, koteletter og svinemørbrad. Smager skønt.

Grønne bønner med bacon er lækre som tilbehør, og her er bønnerne tilberedt sammen med bla. bacon og sennep.

Bønnerne er fantastisk lækre som tilbehør til mange kødretter, men prøv dem eks. til frikadeller, koteletter eller glaseret hamburgerryg.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Opskrift på grønne bønner med bacon

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 200 g grønne bønner nippes
  • 1 skalotteløg eller alm. løg, skåret i tern eller skiver
  • 2 skiver bacon tykke skiver
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ½ spsk. sennep gerne en dijon
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Nip enderne af de grønne bønner og skyl dem.
  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog, kom bønnerne i og kog i 3½ minut. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Kom bacontern på en pande og steg dem ved middelvarme, så fedtet smelter fra og baconternene bliver sprøde og gyldne.
  • Tag bacon af panden og lad det dryppe af på køkkenrulle, behold baconfedtet i panden og tilsæt løg.
  • Lad det sautere til det bliver blødt.
  • Hæld eddike og sennep ved og rør det godt sammen.
  • Hæld de grønne bønner på og sluk for varmen.
  • Tilsæt bacon, salt og friskkværnet peber - vend det hele rigtig godt sammen.

Næringsindhold

Grønne bønner med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
152
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
1356
mg
59
%
Kalium
 
337
mg
10
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
876
IU
18
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De grønne bønner med bacon anrettes på et fad og serveres straks.

NB: Du kan også anvende frosne bønner til opskriften. Her kommes de frosne bønner direkte i det kogende vand, og de skal ikke optøs først.

Se flere opskrifter på tilbehør

  • billede med koge og dampe grønne asparges
    Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes
  • billede med rosenkål og kogetid
    Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt
  • billede med stegt blomkål
    Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • grønne bønner kogetid
    Sådan koger du grønne bønner
  • billede med blomkålsris
    Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede til hjemmelavede kødboller

Hjemmelavede kødboller til suppe

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required