• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede til grønne bønner med bacon
Grønne bønner med bacon er lækkert tilbehør til blandt andet koteletter, frikadeller og hamburgerryg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grønne bønner med bacon som tilbehør

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få en nem opskrift på grønne bønner med bacon, der er gode som tilbehør til eks. frikadeller, koteletter og svinemørbrad. Smager skønt.
  2. Opskrift på grønne bønner med bacon
  3. Grønne bønner med bacon
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter på tilbehør
5 fra 1 bruger

Få en nem opskrift på grønne bønner med bacon, der er gode som tilbehør til eks. frikadeller, koteletter og svinemørbrad. Smager skønt.

Grønne bønner med bacon er lækre som tilbehør, og her er bønnerne tilberedt sammen med bla. bacon og sennep.

Bønnerne er fantastisk lækre som tilbehør til mange kødretter, men prøv dem eks. til frikadeller, koteletter eller glaseret hamburgerryg.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Opskrift på grønne bønner med bacon

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 200 g grønne bønner nippes
  • 1 skalotteløg eller alm. løg, skåret i tern eller skiver
  • 2 skiver bacon tykke skiver
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ½ spsk. sennep gerne en dijon
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt

Sådan gør du 

  • Nip enderne af de grønne bønner og skyl dem.
  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog, kom bønnerne i og kog i 3½ minut. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Kom bacontern på en pande og steg dem ved middelvarme, så fedtet smelter fra og baconternene bliver sprøde og gyldne.
  • Tag bacon af panden og lad det dryppe af på køkkenrulle, behold baconfedtet i panden og tilsæt løg.
  • Lad det sautere til det bliver blødt.
  • Hæld eddike og sennep ved og rør det godt sammen.
  • Hæld de grønne bønner på og sluk for varmen.
  • Tilsæt bacon, salt og friskkværnet peber - vend det hele rigtig godt sammen.

Næringsindhold

Grønne bønner med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
152
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
1356
mg
59
%
Kalium
 
337
mg
10
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
876
IU
18
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De grønne bønner med bacon anrettes på et fad og serveres straks.

NB: Du kan også anvende frosne bønner til opskriften. Her kommes de frosne bønner direkte i det kogende vand, og de skal ikke optøs først.

Se flere opskrifter på tilbehør

  • billede med koge og dampe grønne asparges
    Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes
  • billede med rosenkål og kogetid
    Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt
  • billede med stegt blomkål
    Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • grønne bønner kogetid
    Sådan koger du grønne bønner
  • billede med blomkålsris
    Sådan laver du blomkålsris på 3 måder
« Store Daim muffins med banan
Panerede koteletter med panko eller alm. rasp »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.