Se her hvordan du kan koge eller dampe grønne asparges. Den bedste opskrift og guide til tilberedning af asparges, så de ikke bliver kedelige.
Skal du koge eller dampe grønne asparges, ja så er det vigtigt at gøre det ganske kort.
Her er en hurtig guide til tilberedning af de grønne asparges, der jo nærmest kan betegnes som det grønne guld.
For at bevare smag, sprødhed og næringsindhold skal de nemlig blot koges eller dampes i kort tid, og så venter der ellers en himmerigs mundfuld.
Koge grønne asparges
Ingredienser
- 1 bdt. grønne asparges et stort bundt
- vand
- salt
Sådan gør du
- Kom lidt vand i en gryde sammen med salt, og kog vandet op.
- Skyl de grønne asparges, og bræk det nederste stykke af aspargesene. Typisk et par centimeter oppe.
- Læg dem ned i det kogende vand, og lad dem dampe i max. 30 sekunder. Kogetid på grønne asparges er ultrakort, og de skal netop blot lige farve til den smukke og lidt mørkere grønne nuance.
- Tag straks gryden af kogepladen, og kom lidt koldt vand i gryden for at stoppe kogningen.
- Vent få sekunder og tag så de tilberedte asparges op.
Næringsindhold
Noter
De kogte eller dampede grønne asparges serveres straks, og de er gode som tilbehør til et væld af retter.
Opfriske grønne asparges
Er dine asparges blevet slatne, kan du nemt genopfriske dem igen.
Skær den nederste centimeter af aspargesene, og stil dem i en beholder med koldt vand.
Lad dem stå nogle timer, og så har du atter friske og spændstige asparges.
Se flere lækre aspargesopskrifter:
Kom med din kommentar