• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med andeconfit - confit de canard
Confit de canard er en lækker andeconfit, der slet ikke er så svær at lave. Her er den lavet af andelår. Foto: iStock.com.

Confit de canard - lækker andeconfit

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 10. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Den bedste opskrift på confit de canard, der er en lækker andeconfit lavet af andelår. Og de confiterede andelår er faktisk nemme at lave.
  2. Opskrift på confit de canard
  3. Confit de canard - andeconfit
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter med and
5 fra 1 bruger

Den bedste opskrift på confit de canard, der er en lækker andeconfit lavet af andelår. Og de confiterede andelår er faktisk nemme at lave.

Confit de canard er en klassisk fransk ret, der smager super godt. Og som er ret nem at lave, selvom den tager lidt tid, hvor andelårene dog passer sig selv.

For denne opskrift på andeconfit er nemlig med andelår, og her kan du med fordel anvende andelår fra en berberiand, som du kan købe i de fleste supermarkeder.

Opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo meget nemt gange den op til flere.

Opskrift på confit de canard

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - andeconfit

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 45 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 andelår gerne fra berberiand
  • 5 dl andefedt måske lidt mere
  • 4 kviste timian
  • 4 kviste rosmarin
  • ½ tsk. peberkorn hele sorte
  • 1 stort laurbærblad
  • 8 fed hvidløg
  • 2 spsk. flagesalt
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Skyl andelår godt og fjern evt. urenheder og skær evt. overskydende skind af. Dup dem helt tørre.
  • Bland flagesalt, lidt rosmarinnåle og lidt timian sammen på et skærebræt.
  • Knus 3-4 fed hvidløg med bladet på en tung kniv og hak nu det hele godt sammen.
  • Gnid blandingen godt ind i andelårene, dæk dem til og stil på køl i 12-24 timer.
  • Tag andelårene ud og tør saltblandingen af, læg dem et lille, dybt fad, skål eller gryde - der kan tåle at komme i ovnen.
  • Smelt andefedtet i en gryde og kom friske timian og rosmarinkviste i, sammen med hele upillede fed hvidløg, hele peberkorn og laurbærblad.
  • Hæld andefedt og krydderier over lårene, det er vigtigt at de er dækkede af fedtet når du laver confit de canard.
  • Klip et stykke bagepapir til og læg det over som låg.
  • Sæt det i en forvarmet ovn ved 140 grader i 1 time, skru ned til 100 grader og giv dem endnu 2 timer.
  • Tag det ud, fjern bagepapir og lad det hele køle en anelse af.
  • Tag FORSIGTIGT lårene op (de er MEGET møre!) og læg over i et andet fad.
  • Hæld fedtet over, dæk til og stil i køleskab i 2-3 dage.

Næringsindhold

Confit de canard - andeconfit
Mængde pr. portion
Kalorier
839
% Daglig værdi*
Fedt
 
70
g
108
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Flerumættet fedt
 
10
g
Enkelumættet fedt
 
34
g
Kolesterol
 
247
mg
82
%
Natrium
 
7169
mg
312
%
Kalium
 
78
mg
2
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin A
 
108
IU
2
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ved servering af confit de canard, graves andelårende forsigtigt fri af det stivnede fedt, som smeltes igen, sigtes, afkøles og kan så fryses igen til næste gang!

Læg andelårene i et fad og sæt dem i en 175 grader varm ovn, hvor de skal have 15 minutter.

Tænd for ovnens grill og giv dem så 4-5 minutter - hold øje med dem - til skindet bliver sprødt og gyldent. Drys med lidt flagesalt inden servering - og nyd dem så! Andeconfit smager himmelsk godt.

Se flere opskrifter med and

  • billede med stegt andebryst
    Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • billede med hjemmelavet andefond
    Hjemmelavet andefond - nem opskrift
  • billede til hvordan varmer man en and op i ovn
    Hvordan varmer man en and op i ovn?
  • billede med ovnbagte andelår
    Ovnbagte andelår der er super møre
« Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med helstegt kylling i ovn

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.