Den bedste opskrift på confit de canard, der er en lækker andeconfit lavet af andelår. Og de confiterede andelår er faktisk nemme at lave.
Confit de canard er en klassisk fransk ret, der smager super godt. Og som er ret nem at lave, selvom den tager lidt tid, hvor andelårene dog passer sig selv.
For denne opskrift på andeconfit er nemlig med andelår, og her kan du med fordel anvende andelår fra en berberiand, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
Opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo meget nemt gange den op til flere.
Opskrift på confit de canard
Ingredienser
- 2 andelår gerne fra berberiand
- 5 dl andefedt måske lidt mere
- 4 kviste timian
- 4 kviste rosmarin
- ½ tsk. peberkorn hele sorte
- 1 stort laurbærblad
- 8 fed hvidløg
- 2 spsk. flagesalt
Sådan gør du
- Skyl andelår godt og fjern evt. urenheder og skær evt. overskydende skind af. Dup dem helt tørre.
- Bland flagesalt, lidt rosmarinnåle og lidt timian sammen på et skærebræt.
- Knus 3-4 fed hvidløg med bladet på en tung kniv og hak nu det hele godt sammen.
- Gnid blandingen godt ind i andelårene, dæk dem til og stil på køl i 12-24 timer.
- Tag andelårene ud og tør saltblandingen af, læg dem et lille, dybt fad, skål eller gryde - der kan tåle at komme i ovnen.
- Smelt andefedtet i en gryde og kom friske timian og rosmarinkviste i, sammen med hele upillede fed hvidløg, hele peberkorn og laurbærblad.
- Hæld andefedt og krydderier over lårene, det er vigtigt at de er dækkede af fedtet når du laver confit de canard.
- Klip et stykke bagepapir til og læg det over som låg.
- Sæt det i en forvarmet ovn ved 140 grader i 1 time, skru ned til 100 grader og giv dem endnu 2 timer.
- Tag det ud, fjern bagepapir og lad det hele køle en anelse af.
- Tag FORSIGTIGT lårene op (de er MEGET møre!) og læg over i et andet fad.
- Hæld fedtet over, dæk til og stil i køleskab i 2-3 dage.
Næringsindhold
Noter
Ved servering af confit de canard, graves andelårende forsigtigt fri af det stivnede fedt, som smeltes igen, sigtes, afkøles og kan så fryses igen til næste gang!
Læg andelårene i et fad og sæt dem i en 175 grader varm ovn, hvor de skal have 15 minutter.
Tænd for ovnens grill og giv dem så 4-5 minutter - hold øje med dem - til skindet bliver sprødt og gyldent. Drys med lidt flagesalt inden servering - og nyd dem så! Andeconfit smager himmelsk godt.
Kom med din kommentar