Hvordan varmer man en and op i ovn? Her er svaret, så du altid kan opvarme din andesteg så skindet er sprødt - og uden kødet bliver tørt.
Her er hjælp til, hvordan du nemt varmer en and op i ovn, så du stadig har mørt kød og det sprøde andeskind. Og det er ikke så svært.
Typisk er det både nemt og praktisk at stege anden i god tid, og så blot varme andestegen lige inden servering.
Eksempelvis til juleaften, hvor du med fordel kan stege anden om formiddagen eller dagen før, og så blot lige gør den klar til servering inden man sætter sig til bords.
Se her hvordan du steger den perfekte and
Varme and op i ovn
Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre, at genopvarme andestegen uden kødet bliver trist, og du kan også nemt lave et sprødt andeskind.
Sådan varmer du en and op i ovnen:
- Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Læg den parterede and i et fad eller på en bradepande med bagepapir.
- Pensl med andestykkerne med lidt andefedt.
- Læg staniol over andekødet.
- Giv andestykkerne ca. 15 minutter midt i ovnen.
- Fjern staniol, og giv andestykkerne et par minutter under ovnens grill. Det giver dig det sprøde andeskind.
Til sidst er det vigtigt, at du holder øje med andestykkerne under grillen, så de ikke bliver for mærke.
Andestykkerne skal ud af ovnen når skindet er sprødt. Så let er det at varme en and i ovn.
Se flere opskrifter
Kan man fryse stegt and?
Ja, man sagtens fryse en andesteg og stegt and.
Det skal dog bemærkes, at andekødet klarer det fint, mens skindet bliver en blød omgang. Men jo, du kan sagtens fryse rester af and ned.
Hvor længe holder stegt and sig i køleskabet?
Rester af andesteg stilles straks på køl for at hæmme udviklingen af bakterier.
Her kan andekødet typisk holde sig i ca. 3 dage.
Opbevares gerne i en lufttætbeholder eller plasticpose.
Er du i tvivl om holdbarheden, kan du lugte til kødet for at tjekke om det stadig kan anvendes.
Hvor længe holder en fersk and sig på køl?
Den typiske holdbarhed for fersk and i køleskabet er ca. 3-4 dage.
Holdbarheden afhænger blandt af, hvordan anden er blevet opbevaret inden den kommer i køleskabet.
Hvor meget and pr. person?
Hvor meget and skal man beregne pr. person?
Det afhænger jo af flere forskellige ting, men grundlæggende rækker en and på ca. 3 kilo til fire personer.
Husk, at der er et stort svind under stegningen, men også fra knogler.
Så en almindelig and på omkring 3 kilo er nok til fire personer.