• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Køkkentips » Hvordan varmer man en and op i ovn?
billede til hvordan varmer man en and op i ovn
Du kan man fordel stege en and dagen i forvejen, og så blot varme din andesteg i ovnen når den skal spises. Foto: iStock.com.

Hvordan varmer man en and op i ovn?

Opdateret: 14. aug 2022 · Udgivet: 14. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES

Hvordan varmer man en and op i ovn? Her er svaret, så du altid kan opvarme din andesteg så skindet er sprødt - og uden kødet bliver tørt.

Her er hjælp til, hvordan du nemt varmer en and op i ovn, så du stadig har mørt kød og det sprøde andeskind. Og det er ikke så svært.

Typisk er det både nemt og praktisk at stege anden i god tid, og så blot varme andestegen lige inden servering.

Eksempelvis til juleaften, hvor du med fordel kan stege anden om formiddagen eller dagen før, og så blot lige gør den klar til servering inden man sætter sig til bords.

Se her hvordan du steger den perfekte and

Varme and op i ovn

Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre, at genopvarme andestegen uden kødet bliver trist, og du kan også nemt lave et sprødt andeskind.

Sådan varmer du en and op i ovnen:

  1. Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Læg den parterede and i et fad eller på en bradepande med bagepapir.
  3. Pensl med andestykkerne med lidt andefedt.
  4. Læg staniol over andekødet.
  5. Giv andestykkerne ca. 15 minutter midt i ovnen.
  6. Fjern staniol, og giv andestykkerne et par minutter under ovnens grill. Det giver dig det sprøde andeskind.

Til sidst er det vigtigt, at du holder øje med andestykkerne under grillen, så de ikke bliver for mærke.

Andestykkerne skal ud af ovnen når skindet er sprødt. Så let er det at varme en and i ovn.

Se flere opskrifter

  • billede med stegt andebryst
    Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
  • billede med andesovs
    Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce
  • billede med brunede kartofler
    Brunede kartofler - brune sukkerkartofler
  • billede med hjemmelavet andefond
    Hjemmelavet andefond - nem opskrift

Kan man fryse stegt and?

Ja, man sagtens fryse en andesteg og stegt and.

Det skal dog bemærkes, at andekødet klarer det fint, mens skindet bliver en blød omgang. Men jo, du kan sagtens fryse rester af and ned.

Hvor længe holder stegt and sig i køleskabet?

Rester af andesteg stilles straks på køl for at hæmme udviklingen af bakterier.

Her kan andekødet typisk holde sig i ca. 3 dage.

Opbevares gerne i en lufttætbeholder eller plasticpose.

Er du i tvivl om holdbarheden, kan du lugte til kødet for at tjekke om det stadig kan anvendes.

Hvor længe holder en fersk and sig på køl?

Den typiske holdbarhed for fersk and i køleskabet er ca. 3-4 dage.

Holdbarheden afhænger blandt af, hvordan anden er blevet opbevaret inden den kommer i køleskabet.

Hvor meget and pr. person?

Hvor meget and skal man beregne pr. person?

Det afhænger jo af flere forskellige ting, men grundlæggende rækker en and på ca. 3 kilo til fire personer.

Husk, at der er et stort svind under stegningen, men også fra knogler.

Så en almindelig and på omkring 3 kilo er nok til fire personer.

Se disse opskrifter:

  • Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
  • Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost
  • Kylling i kokossauce med grøn karry
  • Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 
  • Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

Læserinteraktioner

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med hollandsk biksemad med spaghetti

Hollandsk biksemad med spaghetti

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

hvepsebo kage

Hvepsebo kage med lækker kokostop

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede med grillet svinemørbrad

Grillet svinemørbrad med spicy rub

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.