Få den bedste opskrift på sauce bearnaise, som du får succes med. Følg opskriften og din bearnaise vil aldrig skille. Nem at lave.
Sauce bearnaise er en klassisk sovs, der er utrolig populær verden over, og den er faktisk rimelig nem at lave.
Grundingredienserne er lidt eddike, æggeblommer og smør, men bearnaise har ry for at være drilsk at tilberede - og for nem at ville skille.
Men hvis du følger denne opskrift, så får du altså en skudsikker bearnaise, der ikke skiller. Du skal blot passe på med varmen.
Opskriften her er beregnet til fire personer, men det er en lille portion. Så er I glade for den franske klassiker, kan du med fordel lave en dobbelt portion.
Opskrift på bearnaise
Ingredienser
- 1 skalotteløg meget finthakket
- 3 spsk. estragon blade, hakket (eller 1 tsk. tørret)
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 100 g smør KOLDT smør i små tern
- 4 æggeblommer
- ½ dl bouillon jeg brugte grønsagsbouillon af vand og flydende bouillon
- 2-3 spsk. citronsaft det brugte jeg IKKE
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom det finthakkede skalotteløg i en lille gryde sammen med hvidvinseddike og estragon.
- Kog blandingen ind, til eddiken er næsten fordampet. Det er en essens til din bearnaise.
- Tag gryden af varmen (og skru ned for varmen) og kom bouillon og æggeblommer i under konstant piskning.
- Sæt gryden over varmen igen, ved SVAG varme og tilsæt smørtern lidt efter lidt, under KONSTANT piskning.
- Pisk til din bearnaise sauce tykner, det tager ca. 3-5 minutter, afhængig af varmen.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. citronsaft (men smag på den inden citronsaft kommes i!).
Næringsindhold
Noter
En bearnaise serveres straks - og den passer perfekt til en velstegt bøf, oksecuvette eller culottesteg.
Kom med din kommentar