• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Sovs og sauce

billede med sauce bearnaise
En god opskrift på hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt og ikke skiller. Den klassiske franske sovs er god til bøffer og stege. Foto: iStock.com/robynmac.

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på sauce bearnaise, som du får succes med. Følg opskriften og din bearnaise vil aldrig skille. Nem at lave.
  2. Opskrift på bearnaise
  3. Sauce bearnaise
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere lækre sovseopskrifter
5 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på sauce bearnaise, som du får succes med. Følg opskriften og din bearnaise vil aldrig skille. Nem at lave.

Sauce bearnaise er en klassisk sovs, der er utrolig populær verden over, og den er faktisk rimelig nem at lave.

Grundingredienserne er lidt eddike, æggeblommer og smør, men bearnaise har ry for at være drilsk at tilberede - og for nem at ville skille.

Men hvis du følger denne opskrift, så får du altså en skudsikker bearnaise, der ikke skiller. Du skal blot passe på med varmen.

Opskriften her er beregnet til fire personer, men det er en lille portion. Så er I glade for den franske klassiker, kan du med fordel lave en dobbelt portion.

Opskrift på bearnaise

billede med sauce bearnaise

Sauce bearnaise

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 skalotteløg meget finthakket
  • 3 spsk. estragon blade, hakket (eller 1 tsk. tørret)
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 100 g smør KOLDT smør i små tern
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl bouillon jeg brugte grønsagsbouillon af vand og flydende bouillon
  • 2-3 spsk. citronsaft det brugte jeg IKKE
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Kom det finthakkede skalotteløg i en lille gryde sammen med hvidvinseddike og estragon.
  • Kog blandingen ind, til eddiken er næsten fordampet. Det er en essens til din bearnaise.
  • Tag gryden af varmen (og skru ned for varmen) og kom bouillon og æggeblommer i under konstant piskning.
  • Sæt gryden over varmen igen, ved SVAG varme og tilsæt smørtern lidt efter lidt, under KONSTANT piskning.
  • Pisk til din bearnaise sauce tykner, det tager ca. 3-5 minutter, afhængig af varmen.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. citronsaft (men smag på den inden citronsaft kommes i!).

Næringsindhold

Sauce bearnaise
Mængde pr. portion
Kalorier
262
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
248
mg
83
%
Natrium
 
802
mg
35
%
Kalium
 
224
mg
6
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1106
IU
22
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
94
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

En bearnaise serveres straks - og den passer perfekt til en velstegt bøf, oksecuvette eller culottesteg.

Se flere lækre sovseopskrifter

  • billede med gastrik
    Gastrik - sådan laver du smagsgiver til din sovs
  • hjemmelavet rødvinssauce
    Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin
  • billede med karrysovs
    Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karry sauce
  • et billede med persillesovs
    Klassisk persillesovs opskrift
« Slowfood: Spaghetti med kødsovs
Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.