Her får du en god opskrift på saltindbagt svinemørbrad, der er en mørbrad bagt i saltdej i ovnen. En lækker middagsret, der er nem at lave.
Saltindbagt svinemørbrad er en lækker måde at lave tilberede en mørbrad på, og salatdejen er super nem at lave.
Saltdejen skal stå lidt, så det skal du lige være opmærksom på, hvis du vil lave denne ret. Men ellers er det ret nemt.
Efter tilberedning kasseres saltdejen, den skal du ikke spise, mens mørbraden skæres ud i passende skiver.
Opskrift på saltindbagt svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset
- 1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 spsk. rosmarin kun nåle, finthakket
- 1 spsk. timian kun blade, finthakket
Saltdej
- 4 dl salt groft
- 1 håndfuld rosmarin nåle
- 1 spsk. timian blade
- 2 æggehvider
- 4 dl hvedemel
- 1 ¼ dl vand
Sådan gør du
- Bland salt, rosmarinnåle, timian, vand og æggehvider.
- Tilsæt hvedemel og bland det sammen til en glat saltdej. Det kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand - eller lidt mere mel - hvis det ikke kan æltes sammen, uden at det klistrer for meget til hænderne.
- Form dejen til en kugle og lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne natten over.
- Varm smør og olie op på en pande og lad det bruse af.
- Brun den afpudsede svinemørbrad på alle sider og lad den køle lidt af.
- Rul dejen ud og drys hvidløg, timian og rosmarin på, i en stribe på midten.
- Læg mørbraden ovenpå og fold dejen om mørbraden. Luk enderne godt.
- Sæt den i en 200 grader varm ovn (varmluft). En saltindbagt svinemørbrad skal have ca. 20 minutter, hvis den skal være rosa indeni - og et par minutter mere, hvis den skal være gennemstegt.
- Din mørbrad i saltdej tages ud af ovnen, og lad den nu hvile i et kvarters tid, inden enden skæres af dejen og mørbraden forsigtigt pilles ud af dejen - pas på, der kan være varm damp!
Næringsindhold
Noter
Saltindbagt svinemørbrad skæres i skiver og krydres med lidt friskkværnet peber. Serveres straks og gerne sammen med pastasalat og en sund broccolisalat.
Selvfølgelig passer ovnstegte kartoffelbåde også godt til en mørbrad i saltdej.
Kom med din kommentar