Her er en nem opskrift på hjemmebagte grove pitabrød. De er lidt sundere end almindelige pitabrød, og du får 10 pitabrød af denne opskrift.
Grove pitabrød er lækre og så er de ret nemme at bage selv.
Her er pitabrødene bagt med både groft rugmel og almindeligt hvedemel, og det giver dem altså noget mere tyngde end de almindelige pitabrød.
Opskriften giver 10 stk., og de kan fryses ned.
Opskrift på grove pitabrød
Ingredienser
- 2½ dl vand lunken
- 25 g gær
- 3 dl rugmel groft, eller anden form for mel end hvedemel
- 4-5 dl hvedemel
- ½ spsk. salt
- ½ spsk. sukker
- ½ dl olivenolie
- 1 æg
Sådan gør du
- Gæren opløses i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er blød og smidig. Gerne ved middel hastighed på røremaskine i ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm. tykkelse.
- Tag en skål eller en stor kop og tryk cirkler ud (jeg brugte en morgemadsskål). Det er en nem måde at lave de grove pitabrød på.
- Læg dem på bagepapir, dæk med viskestykke og hæv i yderligere 30 minutter.
- Pensl dem med æg og sæt i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter.
Næringsindhold
Noter
De grove pitabrød anvendes straks - men de kan også sagtens fryses ned.
Fyld dem eventuelt med stegt kyllingebrystfilet og salat.
Kom med din kommentar