• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
billede med varme hveder til bededag
Verdens bedste varme hveder, der er lige til at hapse. Luftige hvedeboller, der halveres og ristes. Nydes med smør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan bager du verdens bedste varme hveder. En fantastisk opskrift til St. Bededag, og de halve boller ristes til sprøde hveder. Nydes med smør.

Man skal da have varme hveder til St. Bededag, og her er verdens bedste opskrift på de lækre hvedeboller.

Faktisk spiser man hvederne aftenen før bededag, men de smager nu også godt på selve bededagen - og andre tider på året.

Se også: Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Her får du 15 store og luftige hveder, der halveres og ristes. Derefter har du de klassiske varme hveder, der smager himmelsk godt med smør.

Opskrift på varme hveder

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 15 stk.

Ingredienser

  • 450 gram hvedemel
  • 100 gram sigtemel
  • 120 gram smør koldt og skåret i tern
  • ½ tsk. salt groft
  • 1 spiseskefuld rørsukker
  • 2 deciliter sødmælk håndvarmt (37 grader)
  • 50 gram gær
  • 2 æg let sammepiskede
  • 1 spiseskefuld kardemomme mindre kan bruges, hvis du ikke er så glad for kardemomme
  • 1 æg til pensling
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til varme hveder starter du med, at blande de to slags mel sammen med kardemomme, sukker og salt.
  • Tilsæt smør og smuldr det ud i melet.
  • Lun mælken, til den bliver håndvarm - pas på at den ikke bliver varmere, for så ødelægger den gæren - opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt mælkeblandingen til melet, sammen med de let sammenpiskede æg.
  • Rør det sammen og hæld det så ud på et meldrysset bord og ælt dejen sammen, brug evt. lidt ekstra mel, men ikke for meget.
  • Ælt dejen til den bliver glat, blank og blød. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og stil det til hævning et lunt sted i 1 time.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 15 stykker og form dem til hvedeboller.
  • Sæt dem i en lille bradepande, tæt sammen, så de vokser sammen når de hæver igen.
  • Dæk dem til og lad dem hæve i yderligere 1 times tid.
  • Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  • Lad dine hveder køle lidt af i bradepanden, skil dem så ad og lad dem køle af på bagerist.

Næringsindhold

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
Mængde pr. portion
Kalorier
222
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
52
mg
17
%
Natrium
 
84
mg
4
%
Kalium
 
91
mg
3
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
269
IU
5
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når du skal have varme hveder, flækkes hvedebollerne.

Rist dem så skærefladen bliver sprød og gylden.

Server med koldt smør, måske en god marmelade og en god ost. God fornøjelse.

Se også: Bollerne - de bedste hjemmebagte

Se disse opskrifter:

  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede til æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

spaghetti carbonara opskrift

Lækker spaghetti carbonara med hvidløg

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

sellerisuppe

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required