Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Brød
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
2
timer
t
30
minutter
min
Servings:
15
stk.
Ingredienser
▢
450
gram
hvedemel
▢
100
gram
sigtemel
▢
120
gram
smør
koldt og skåret i tern
▢
½
tsk.
salt
groft
▢
1
spiseskefuld
rørsukker
▢
2
deciliter
sødmælk
håndvarmt (37 grader)
▢
50
gram
gær
▢
2
æg
let sammepiskede
▢
1
spiseskefuld
kardemomme
mindre kan bruges, hvis du ikke er så glad for kardemomme
▢
1
æg
til pensling
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til varme hveder starter du med, at blande de to slags mel sammen med kardemomme, sukker og salt.
Tilsæt smør og smuldr det ud i melet.
Lun mælken, til den bliver håndvarm - pas på at den ikke bliver varmere, for så ødelægger den gæren - opløs gæren i mælken.
Tilsæt mælkeblandingen til melet, sammen med de let sammenpiskede æg.
Rør det sammen og hæld det så ud på et meldrysset bord og ælt dejen sammen, brug evt. lidt ekstra mel, men ikke for meget.
Ælt dejen til den bliver glat, blank og blød. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og stil det til hævning et lunt sted i 1 time.
Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den godt igennem.
Del dejen i 15 stykker og form dem til hvedeboller.
Sæt dem i en lille bradepande, tæt sammen, så de vokser sammen når de hæver igen.
Dæk dem til og lad dem hæve i yderligere 1 times tid.
Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Lad dine hveder køle lidt af i bradepanden, skil dem så ad og lad dem køle af på bagerist.
Næringsindhold
Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
Mængde pr. portion
Kalorier
222
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
12
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
52
mg
17
%
Natrium
84
mg
4
%
Kalium
91
mg
3
%
Kulhydrater
30
g
10
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
269
IU
5
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
30
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]