Med denne opskrift kan du lave en lækker hummus på ingen tid. En nem og hurtig fremgangsmåde med kikærter på dåse, og den smager fremragende.
Hummus er utrolig nem at lave, og her er den blendet med kikærter fra dåse, så det tager ikke mange minutter.
Hummus stammer fra Mellemøsten, og typisk laves den med tahin, der er en slags pasta lavet af sesamfrø. Er du ikke så vild med tahin, ja så kan den udelades.
Brug den sunde hummus som en dip til eks. pitabrød og grøntsagsstænger. Eller som du synes.
Opskrift på hummus
Ingredienser
- 2 dåser kikærter afdryppes og skylles godt
- 2 spsk. tahin
- 2 fed hvidløg preset (mere efter smag)
- Lidt spidskommen stødt
- olivenolie en god sjat
- cayennepeber
- 1 citron citronsaft af ca. 1 citron - eller efter smag
- flagesalt og friskkværnet peber
- Lidt paprika og lidt mere olivenolie til pynt
Sådan gør du
- Alle ingredienser til din hummus blendes godt sammen - undtagen paprika og det sidste olivenolie.
- Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen er for tyk.
- Smag den hjemmelavede hummus godt til.
- Hældes den i en skål, hvor den drysses med lidt paprika og dryppes med lidt olivenolie. Sådan en kikærtemos kan sagtens tåle at stå lidt inden den serveres.
Næringsindhold
Noter
Den færdige hummus kan serveres straks eller gemmes lidt.
Nyd den gerne sammen med stykker af pitabrød, fladbrød, grøntsagsstænger og meget andet.
Kom med din kommentar