• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med ovnkartofler med citron og parmesan
Lækre ovnkartofler, der er lavet med parmesan og citron. De ovnbagte kartofler er perfekte til mange kødretter. Foot: Newyorkerbyheart.dk.

Ovnkartofler med citron og parmesan

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du lækre ovnkartofler med citron og parmesan. Nemme kartofler i ovn, der vendes med parmesan. Gode som tilbehør til retter med kød.
  2. Opskrift på ovnkartofler med parmesan
  3. Ovnkartofler med citron og parmesan
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere kartoffelopskrifter
5 fra 2 brugere

Sådan laver du lækre ovnkartofler med citron og parmesan. Nemme kartofler i ovn, der vendes med parmesan. Gode som tilbehør til retter med kød.

Prøv lige disse lækre ovnkartofler, der blandt andet laves med parmesan og citron.

Det er altså skønne kartofler, som du nemt bager i ovnen, og de passer perfekt som tilbehør til mange kødretter.

Opskriften er beregnet til fire personer, men mængden af kartofler kan du jo sagtens selv justere.

Opskrift på ovnkartofler med parmesan

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Ovnkartolfer

  • 750 g kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 1 citron saft af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Skær kartofler i mindre stykke og tør dem godt.
  • Kom dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ½ times tid, til dine ovnkartofler er gyldne og møre.
  • Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen.
  • Når kartoflerne er møre og færdige, tages de ud og vendes med dressingen, inden de serveres.

Næringsindhold

Ovnkartofler med citron og parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
306
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
0.2
mg
0
%
Natrium
 
1178
mg
51
%
Kalium
 
793
mg
23
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
18
IU
0
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige ovnkartofler med parmesan serveres straks, og de er gode til alt fra ovnstegt kylling til oksemørbrad.

Se flere kartoffelopskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • fløjlsblød kartoffelmos
    Kartoffelmos - lækker og luftig
  • billede med mos af søde kartofler
    Mos af søde kartofler - den nemme opskrift
  • billede med smørstegte kartofler
    Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
« Lammekoteletter med chili og sorte oliven
Svinemørbrad med soja i ovn »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.