• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Ovnkartofler med citron og parmesan
billede med ovnkartofler med citron og parmesan
Lækre ovnkartofler, der er lavet med parmesan og citron. De ovnbagte kartofler er perfekte til mange kødretter. Foot: Newyorkerbyheart.dk.

Ovnkartofler med citron og parmesan

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre ovnkartofler med citron og parmesan. Nemme kartofler i ovn, der vendes med parmesan. Gode som tilbehør til retter med kød.

Prøv lige disse lækre ovnkartofler, der blandt andet laves med parmesan og citron.

Det er altså skønne kartofler, som du nemt bager i ovnen, og de passer perfekt som tilbehør til mange kødretter.

Opskriften er beregnet til fire personer, men mængden af kartofler kan du jo sagtens selv justere.

Opskrift på ovnkartofler med parmesan

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Ovnkartolfer

  • 750 g kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 1 citron saft af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær kartofler i mindre stykke og tør dem godt.
  • Kom dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ½ times tid, til dine ovnkartofler er gyldne og møre.
  • Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen.
  • Når kartoflerne er møre og færdige, tages de ud og vendes med dressingen, inden de serveres.

Næringsindhold

Ovnkartofler med citron og parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
306
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
0.2
mg
0
%
Natrium
 
1178
mg
51
%
Kalium
 
793
mg
23
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
18
IU
0
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige ovnkartofler med parmesan serveres straks, og de er gode til alt fra ovnstegt kylling til oksemørbrad.

Se flere kartoffelopskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • fløjlsblød kartoffelmos
    Kartoffelmos - lækker og luftig
  • billede med mos af søde kartofler
    Mos af søde kartofler - den nemme opskrift
  • billede med smørstegte kartofler
    Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Rissalat med urter og parmesan

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad og bacon

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

et billede med whiskysauce

Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

spaghetti carbonara opskrift

Lækker spaghetti carbonara med hvidløg

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

billede til ovnbagte kartoffelbåde

Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required