Sådan laver du djævlekylling med chili og hvidløg. En god opskrift på en lækker kyllingeret med peberfrugt og løg. Serveres med kogte ris.
Djævlekylling er en lækker ret til aftensmad, hvor du laver retten i et fad, og derefter serverer den sammen med kogte ris.
Her er den lavet med kyllingebryst, der blandt andet krydres med chili og kyllingekrydderi, og i fadet kommes også løg, peberfrugter og porrer.
Det er en dejlig hverdagsret, som bestemt også er god som nem weekendmad. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på djævlekylling
Ingredienser
- 4 kyllingebrystfileter
- 2 rødløg skåret i smalle både
- 2 røde peberfrugter i strimler
- 1 grøn peberfrugt i strimler
- 1 gule peberfrugter i strimler
- 2 porrer rengjorte og skåret i tynde ringe
- 5 fed hvidløg knust og finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 2 tsk. kyllingekrydderi
- 1 tsk. chilipulver
- 2 spsk. olie til stegning
- 1½ dl hvidvin
Sådan gør du
- Skær evt. urenheder af kyllingebrystfileterne. Gør alle grøntsagerne klar.
- Kom peberfrugter, porrer og rødløg i en skål og vend dem sammen. Hold hvidløg for sig selv.
- Krydr kyllingefileterne på begge sider med salt, friskkværnet peber, chilipulver og kyllingekrydderi.
- Varm lidt olie op på en pande og brun kyllingefileterne på begge sider, til de lige tager farve.
- Læg dem i et ovnfast fad der er så stort, så de kan lægge i et lag.
- Kom peberfrugter, rødløg og porrer på den samme pande som kyllingen blev stegt på - kom evt. lidt mere olie på hvis det er nødvendigt.
- Svits kort, til det hele begynder at falde lidt sammen, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom hvidløg ved og vend rundt. Når hvidløget begynder at dufte, tages panden af varmen og grøntsagsblandingen hældes over kyllingestykkerne.
- Hæld hvidvin ved og sæt din djævlekylling i en 200 grader varm ovn (varmluft) - hvis du ikke har varmluft så sæt temperaturen på 220 grader - og steg i ca. 20 minutter på nederst rille.
Næringsindhold
Noter
Djævlekylling serveres straks sammen med ris, her kan du læse mere om mængde og kogning af løse ris.
Kom med din kommentar