Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin er en skøn opskrift på italiensk aftensmad i fad, og retten serveres med pasta og salat.
Italiensk kylling er en skøn ret til aftensmad, men den er skam også god som gæstemad, når der rigtig skal hygges.
Samtidig er kyllingeretten ret nem at lave, og den smager altså fantastisk.
Serveres gerne med pasta, men du kan også servere stegte kartofler eller ris til den.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på italiensk kylling

Ingredienser
- 1 kylling parteret i 8 stykker
- 200 g oliven uden sten
- 400 g cherrytomater halverede
- 2 stilke rosmarin rosmarinnåle, finthakket
- 3 fed hvidløg let knuste
- 2 pepperocini små, tørrede chilipebre
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl hvidvin
- 3 spsk. hvedemel blandet med salt, friskkværnet peber og lidt tørret timian, oregano og basilikum
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Skyl kyllingen og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør og parter den i 8 dele.
- Varm olivenolie op i en dyb pande. Knus de hele fed hvidløg let med en kniv og kom dem så på panden sammen med pepperocini, der knuses let mellem fingrene. Lad det stege ved middelvarme et halv minuts tid.
- Bland hvedemelet godt med salt, friskkværnet peber og krydderier.
- Vend kyllingestykkerne i blandingen, kom dem på panden og brun på alle sider.
- Når de er brunede, lægges de i et ovnfast fad, som har et låg (eller dækkes med stanniol).
- Kog panden af med hvidvin, skru lidt op for varmen og lad det koge et par minutter. Tilsæt så oliven og rosmarin, lad det koge i endnu et par minutter.
- Tilsæt de halverede tomater sammen med rosmarin, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis der ikke er så meget væske tilbage.
- Hæld hele blandingen over kyllingestykkerne, læg låg på - eller dæk med stanniol - og sæt fadet med italiensk kylling i en 200 °C varm ovn i ca. 35-40 minutter, til kyllingestykkerne er møre.
Næringsindhold
Noter
Italiensk kylling serveres med kartofler, ris eller friskkogt pasta.
Server også en grøn salat og gerne noget brød til. Evt. hjemmebagt ciabattabrød.
Se i øvrigt også, hvordan du laver helstegt kylling i ovn.
Kom med din kommentar