• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta a la creme med porre og laks
Pasta a la creme med porre og laks
Pasta a la creme med porre og laks er en lækker og nem ret til aftensmad, der blandt andet kan serveres med grønne bønner. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta a la creme med porre og laks

Opdateret: 18. okt 2022 · Udgivet: 18. okt 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker pasta a la creme med porre og laks til aftensmad. En skøn pastaret med røget laks, der smager himmelsk godt.

Pasta a la creme er en af de skønne pastaretter, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.

En lækker og nem pastaret med røget laks og porrer, og det smager altså virkelig godt.

Vær opmærksom på, at retten er beregnet til 2-3 personer, men den er nem at gange op til flere. Du kan bare bruge knapperne ved Mængde i opskriftsboksen herunder.

Opskrift på pasta a la creme

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g pasta tørret
  • 2 små porrer skåret i ringe
  • 1 lille løg hakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 100 g røget laks trimmet og skåret i strimler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 bdt. dild finthakket
  • 1 dl grøntsagsbouillon evt. vand og knap ½ tsk. Herbamare
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hvis der er noget mørk på den røgede laks, så skær det væk og skær laksen i strimler. Så bliver din pasta a la creme med porre og laks bedst.
  • Varm lidt olie på en pande og sauter løg i 1 minuts tid ved middelvarme, til det bliver lidt blødt.
  • Tilsæt porre og steg videre til de bliver bløde, men uden at de tager farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Steg i 2-3 minutter, rør i det af og til.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid. Hæld bouillon, fløde og citronsaft ved og lad det simre i et par minutter.
  • Læg røget laks i sammen med det meste af dilden og rør rundt.
  • Lad laksen varme igennem og smag saucen til.
  • Kog pasta al dente i rigeligt, god saltet vand.
  • Hæld vandet fra og hæld pastaen sammen med saucen, vend det godt rundt, anret på tallerkner og drys med det sidste dild.

Næringsindhold

Pasta a la creme med porre og laks
Mængde pr. portion
Kalorier
899
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
68
mg
23
%
Natrium
 
1936
mg
84
%
Kalium
 
656
mg
19
%
Kulhydrater
 
113
g
38
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
2303
IU
46
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
133
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pasta a la creme med porre og laks serveres straks. Gerne sammen med dampede grønne bønner eller en god tomatsalat.

HUSK: det er bedre at saucen venter på pastaen - og ikke omvendt.

Se flere pastaretter

  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • et billede med pastasalat med kylling
    Pastasalat med kylling og grøntsager
  • spaghetti med kødsovs
    Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs
  • Laks med bacon og pasta
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til overnight oats med jordbær

Overnight oats med chiafrø og jordbær

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

fløjlsblød kartoffelmos

Kartoffelmos - lækker og luftig

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede til langtidsbagte tomater

Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn

fyldte squash med oksekød

Fyldte squash

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required