Sådan laver du en lækker pasta a la creme med porre og laks til aftensmad. En skøn pastaret med røget laks, der smager himmelsk godt.
Pasta a la creme er en af de skønne pastaretter, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.
En lækker og nem pastaret med røget laks og porrer, og det smager altså virkelig godt.
Vær opmærksom på, at retten er beregnet til 2-3 personer, men den er nem at gange op til flere. Du kan bare bruge knapperne ved Mængde i opskriftsboksen herunder.
Opskrift på pasta a la creme

Ingredienser
- 250 g pasta tørret
- 2 små porrer skåret i ringe
- 1 lille løg hakket
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 100 g røget laks trimmet og skåret i strimler
- 2 spsk. citronsaft
- 1 bdt. dild finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon evt. vand og knap ½ tsk. Herbamare
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Hvis der er noget mørk på den røgede laks, så skær det væk og skær laksen i strimler. Så bliver din pasta a la creme med porre og laks bedst.
- Varm lidt olie på en pande og sauter løg i 1 minuts tid ved middelvarme, til det bliver lidt blødt.
- Tilsæt porre og steg videre til de bliver bløde, men uden at de tager farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Steg i 2-3 minutter, rør i det af og til.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid. Hæld bouillon, fløde og citronsaft ved og lad det simre i et par minutter.
- Læg røget laks i sammen med det meste af dilden og rør rundt.
- Lad laksen varme igennem og smag saucen til.
- Kog pasta al dente i rigeligt, god saltet vand.
- Hæld vandet fra og hæld pastaen sammen med saucen, vend det godt rundt, anret på tallerkner og drys med det sidste dild.
Næringsindhold
Noter
Pasta a la creme med porre og laks serveres straks. Gerne sammen med dampede grønne bønner eller en god tomatsalat.
HUSK: det er bedre at saucen venter på pastaen - og ikke omvendt.
Kom med din kommentar