Her er den bedste opskrift på italienske kødboller i tomatsauce. Lækre kødboller, der nemt steges i ovnen, og vendes med en god tomatsauce.
Italienske kødboller i tomatsauce er en rigtig familieret, og en populær opskrift i mange børnefamilier, da den er god til både børn og voksne.
Samtidig er det en nem opskrift, fordi du tilbereder kødbollerne i ovnen, mens du laver den lækre tomatsauce.
Her er kødboller og tomatsauce serveret med bagte rodfrugter, men du kan også i stedet servere en omgang pasta til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kødboller i tomatsauce

Ingredienser
Italienske kødboller
- 500 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 æg
- 1 spsk. rasp
- 1 håndfuld oregano friske blade
- 1 tsk. italiensk krydderi
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
Tomatsauce med basilikum
- 2 løg finthakket
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 2 spsk. balsamico
- 1 spsk. tomatpure koncentreret
- 1 flaske tomat passata
- 2 tsk. rørsukker
- 4 dråber tabasco (kan udelades)
- 1 bdt. basilikum (gem lidt til servering), skåret i strimler
- grana padano den hårde kant af et stykke grana padano, kan undlades
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Bland hakket oksekød, æg, rasp, hvidløg, krydderurter, salt og friskkværnet peber sammen til en fars.
- Form til små kødboller og læg dem i et ovnfast fad.
- Dryp olivenolie over og sæt i ovnen i 10 minutter.
- Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løgene til de bliver klare, men UDEN at de tager farve.
- Tilsæt hvidløg og lad dem sautere med i ½ minuts tid, igen uden at de tager farve. Tilsæt balsamico og steg i et par minutter.
- Tilsæt tomatpure, rør godt rundt og lad det stege med i ½ minuts tid.
- Hæld tomat passata ved sammen med sukker, halvdelen af basilikum, tabasco, ostekanten, salt og friskkværnet peber. Lad det småsimre i ca. 10 minutter. Det må endelig ikke koge for meget, kun danne meget små bobler.
- Tilsæt de italienske kødboller og lad dem simre med i 5 minutters tid. Kom det sidste basilikum ned til dine kødboller med tomatsauce lige inden servering.
Næringsindhold
Noter
De italienske kødboller i tomatsauce kan serveres med pasta eller bagte rodfrugter.
Sådan laver du bagte rodfrugter til retten:
500 gram kartofler, skåret i grove stykker
1 rødbede, skåret i grove stykker
1 stort rødløg, skåret i grove stykker
urtesalt
olivenolie
Bland rødbeder, kartofler og løg sammen. Dryp med lidt olie og drys med urtesalt, vend det hele godt rundt. Bag dem møre og let sprøde i ca. 30-40 minutter ved 200 grader varmluft.
Du kan også servere et stykke ciabatta til retten.
Kom med din kommentar