• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos
Svenske kødboller med flødesovs og mos er en ret som mange nok kender fra IKEA, men det er en lækker ret, der også er nem at lave derhjemme. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Svenske kødboller med flødesovs og mos

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du svenske kødboller med flødesovs og lækker mos. Det er næsten kødboller som dem i IKEA, men de her smager bare lidt bedre.
  2. Opskrift på svenske kødboller
  3. Svenske kødboller med flødesovs og mos
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere madopskrifter
5 fra 4 brugere

Sådan laver du svenske kødboller med flødesovs og lækker mos. Det er næsten kødboller som dem i IKEA, men de her smager bare lidt bedre.

Er du vild med de svenske kødboller fra IKEA, så skal du prøve disse lækre svenske köttbullar, der smager himmelsk godt.

Og det stopper ikke her. Kødbollerne serveres nemlig med en vidunderlig flødesovs, lækker mos og tyttebærsyltetøj. Det bliver ikke bedre.

Opskriften på svenske köttbullar beregnet til fire personer som en hovedret.

Opskrift på svenske kødboller

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

5 fra 4 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Svensk
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Fars til svenske kødboller

  • 1 dl rasp
  • 1½ dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 æg
  • 1 spsk. sennep gerne en dijon
  • ½ tsk. muskatnød fintrevet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. smør og olie til stegning

Flødesovs

  • 1½ spsk. hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. Herbamare bouillon
  • sovsekulør

Sådan gør du 

  • Fars: Kom fløde og mælk i en skål sammen med raspen og lad den stå og trække i 10 minutter.
  • Når massen er blevet tyk røres den igennem og så tilsættes de øvrige ingredienser til farsen. Rør til en lind fars.
  • Kom smør og olie på en pande og varm det op.
  • Form farsen til den størrelse svenske kødboller du vil have, jeg lavede dem ca. på størrelse med en valnød, men det er helt op til dig.
  • Vend dem så de bliver stegt på alle flader og lad dem stege til de er gennemstegte.
  • Tag dem af panden, og hold dem varme til de skal serveres.
  • Drys hvedemel i panden (i det fedtstof der er, tilsæt evt. lidt mere hvis det er nødvendigt) og rør det godt sammen.
  • Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt og lad det koge op mellem hver gang, til det har den konsistens du ønsker.
  • Lad det koge igennem et par minutter, så melsmagen koges væk.
  • Tilsæt bouillon og lad det koge igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Farv med sovsekulør og server til de svenske kødboller a la IKEA.

Næringsindhold

Svenske kødboller med flødesovs og mos
Mængde pr. portion
Kalorier
658
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
186
mg
62
%
Natrium
 
1628
mg
71
%
Kalium
 
614
mg
18
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
775
IU
16
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
217
mg
22
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Svenske kødboller a la IKEA serveres selvfølgelig med en lækker kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.

Svenske köttbullar er skøn, svensk mad. Velbekomme.

Se flere madopskrifter

  • billede med boller i selleri
    Boller i selleri med ris eller kartofler
  • billede med hasselback kartofler
    Hasselback kartofler (de hasselbagte)
  • billede til italienske kødboller med pastasalat
    Italienske kødboller med pastasalat
  • et billede med boller i karry og grøntsager
    Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
  • et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler
    Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg
« Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte
Bærtærte med frosne eller friske bær »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

et billede til kalkungryde med grønne peberkorn

Kalkungryde med grønne peberkorn

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.