Boller i selleri er dansk mad med kødboller og knoldselleri. Her får du den lækre opskrift, som kan serveres med kogte ris eller kartofler.
Boller i selleri er en lækker ret med kogte kødboller, der tilberedes sammen med knoldselleri i tern. Deraf navnet på retten.
Selvom du måske ikke ligefrem elsker knoldselleri, så vil du alligevel nyde denne danske klassiker, der smager fantastisk godt, og som er nem at lave.
Du kan servere boller med selleri og den lækre sovs sammen med kogte ris eller kartofler, og opskriften er beregnet til fire personer.
Hakket kalv og flæsk kan i øvrigt udskiftes med hakket kylling, hvis du mere er til det.
Opskrift på boller i selleri
![billede med boller i selleri](https://newyorkerbyheart.dk/wp-content/uploads/2022/08/billede-med-boller-i-selleri-1-180x180.jpg)
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 medium løg finthakket
- 1 fed hvidløg knust og finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg
- ½ dl mælk
- 2 spsk. hvedemel med top
- ½ tsk. timian tørret
Desuden anvendes
- 1 knoldselleri skåret i firkanter på ca. 1 x 1 cm.
- 25 g smør
- 25 g hvedemel
- 4 dl kogevand fra kødboller og selleri, måske lidt mere
- 1 tsk. bouillon koncentreret, evt. Herbamare
- 3 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron saft af ½ citron
- 1 nip sukker
- 1 bundt persille til drys
- 4 dl ris koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i et kvarters tid.
- Skær knoldsellerien ud i 1 gange 1 cm. store tern. Husk at skrælle knoldsellerien inden.
- Kom ca. 1 liter vand i en gryde og tilsæt lidt bouillon, bring det i kog. Når det koger, tilsættes salt og laurbærblade.
- Form farsen til kødboller og kom dem i gryden, når de kommer op til overfladen, er de nok. Forsæt indtil al farsen er brugt.
- Når alle kødbollerne er kogte, kommes knoldsellerien i og den koger i ca. 5 minutter. Tag den op.
- Sigt kogevandet ned i en skål.
- Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Tilsæt nu kogevandet lidt efter lidt, til konsistensen er som ønsket.
- Lad sovsen til dine boller i selleri koge op og koge igennem i 4-5 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. lidt sukker.
- Kom kødboller og selleri ned i sovsen og lad det varme igennem.
Næringsindhold
Noter
Boller i selleri serveres straks, gerne pyntet med lidt hakket persille.
Serveres med kogte ris eller kogte kartofler. Lidt dampet blomkål eller broccoli passer også godt til.
Se flere opskrifter:
Forloren hare med lækker vildtsovs
Kom med din kommentar