Med denne opskrift på langtidsstegt kylling, er du sikker på en både mør og smagfuld kylling, der samtidig tilberedes sammen med kartofler i ovn.
Langtidsstegt kylling med kartofler er en skøn ret til aftensmad, og den kan sagtens også serveres som gæstemad eller weekendmad.
Her steges kyllingen samlet i ca. tre timer, og det giver altså en både saftig, mør og smagfuld kylling. Blandt andet hjulpet på vej af det lækre kryddersmør.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den langtidsstegte kylling er nem at lave. Den passer sig selv under tilberedningen i ovnen.
Opskrift på langtidsstegt kylling
Ingredienser
- 1,4 kg. kylling hel, rengjort og duppet tør
Fyld til langtidsstegt kylling
- 1 stor rødløg skåret i både
- ½ citron skåret i grove stykker
- 1 håndfuld timian
- salt og friskkværnet peber
Kryddersmør
- 50 g smør blødt
- 2 spsk. timian hakket
- 2 tsk. Sweet Sue BBQ eller andet BBQ krydderi - eller paprika
- 1 citron fint revet skal af 1 økologisk citron
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. honning flydende
Desuden
- 600 g kartofler små, delt i kvarte
- 1 dl vand eller hvidvin, måske lidt mere
Sådan gør du
- Krydr den rengjorte og duppede kylling indeni med salt og friskkværnet peber, kom løg, citron og timian ind i kyllingen. Bind lårene sammen.
- Bland alle ingredienserne til kryddersmør sammen.
- Smør et ovnfast fad - jeg brugte et glasfad med låg. En alm. stegeso kan også bruges.
- Fordel kryddersmør overalt på kyllingen og kom den i fadet.
- Sæt i en forvarmet ovn ved 100 °C (varmluft) og giv den 2½ time, så du opnår en rigtig langtidsstegt kylling. Du kan evt. benytte det smarte minutur med indstillet stegetid på retten her.
- Skru op til 200 grader, kom kartoflerne ved sammen med lidt vand eller hvidvin, og giv det ½ time til, så kartoflerne bliver møre.
- Tag kyllingen ud og lad den stå i 15 minutter og trække lidt.
Næringsindhold
Noter
Langtidsstegt kylling parteres i otte stykker, og serveres med en tomatsalat og de stegte kartofler til.
Kom med din kommentar