Sådan laver du en lækker chimichurri kylling i grill eller ovn. En nem opskrift på chimichurrimarineret kylling, der smager himmelsk godt.
Denne chimichurri kylling er virkelig værd at anbefale, uanset om du tilbereder kyllingen i grill eller ovn.
Du laver en lækker marinade, som kyllingen skal trække i. Mindst seks timer, men gerne et døgn, og så har du en kylling med masser af smag.
Kyllingen er nemlig saftig og med masser af smag, opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på chimichurri kylling
Ingredienser
- 1,4 kg. kylling en hel kylling
Chimichurri marinade
- 1 dl vand kogende
- 1 tsk. oregano tørret
- ½-1 tsk. chiliflager tørrede, smuldret let mellem fingrene
- 1 tsk. røget paprika eller almindelig paprika
- flagesalt
- 1 håndfuld persille bredbladet
- 1 håndfuld basilikum
- 4 fed hvidløg knuste med den brede side af en kniv
- 1 dl hvidvinseddike
Sådan gør du
- Tjek at alle rester af indmaden i din kyllingen er helt væk, skyl den godt.
- Chimichurri marinade: Rør kogende vand, oregano, chiliflager, paprika og groft salt sammen og lad det stå og køle af. Kom resten af ingredienserne i en foodprocessor/blender og når krydderiblandingen er kølet helt af, kommes det i. Kør til en glat masse.
- Kom din kylling i en frysepose og hæld marinaden ved. Klem så meget luft som muligt ud af posen og luk den godt tæt til. Masser marinaden lidt ind i kyllingen og ryst posen, så marinaden bliver godt fordelt over hele kyllingen.
- Læg din chimichurri kylling i en ekstra pose og læg den i køleskabet, lad den marinere i mindst 6 timer, helst 24 timer.
- Tag kyllingen op af marinaden og smid marinaden væk.
- Krydr kyllingen med flagesalt og friskkværnet peber, dryp den med lidt olivenolie og læg den evt. i en stegholder, inden den lægges på grillen.
- Steg kyllingen over inddirekte varme og ved en god varme på omkring 200 grader i grillen.
- Stegetiden er 50-60 minutter, brug evt. stegetermometer eller tjek at saften er helt klar, når der prikkes i det tykkeste sted i låret.
- I ovn kan kyllingen steges ved 200 °C varmluft, hvor den skal have ca. 50 minutter, måske lidt længere tid. Du kan klikke her og bruge det smarte minutur med indstillet tid.
Næringsindhold
Noter
Den færdigstegte eller grillede chimichurri kylling må gerne hvile 10 minutter inden udskæring.
Kom med din kommentar