• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Chokolademousse - nem opskrift

Chokolademousse - nem opskrift

Opdateret: 23. sep 2022 · Udgivet: 23. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook11PinterestMessengerEmailPrintSMS
11
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du verdens bedste chokolademousse til dessert. En lækker mousse med masser af mørk chokolade, og så er den helt uden fløde.

Chokolademousse er altid en populær dessert, og denne mousse laves uden fløde.

Det er altså en rigtig lækker mousse med rigelige mængder mørk chokolade, og du kan sagtens lave den skønne dessert i god tid.

Er du til en lidt mildere og mindre bitter udgave, så kan du udskifte den mørke chokolade med en lidt lysere mælkechokolade.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på chokolademousse

billede med chokolademousse

Chokolademousse

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade med 70% kakao
  • 25 g smør gerne blødt, i små tern
  • 40 g pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g pasteuriserede æggehvider
  • 50 g sukker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Mørk chokolade hakkes, og kommes i en lille gryde. Smelt chokoladen ved svag varme.
  • Rør derefter 25 gram smør i den smeltede chokolade. Du kan med fordel skære smørret i mindre tern inden. Røres blank.
  • Pasteuristerede æggeblommer røres godt sammen med vaniljesukker, som derefter røres i den smeltede chokolade.
  • De pasteuriserede æggehvider piskes med sukker, så du har en tiv æggehvide.
  • Nu skal du samle din chokolademousse. det gøres ved først at komme lidt af æggehviden ned i chokolademassen, og vend det sammen.
  • Derefter vendes chokolademassen nu forsigtigt sammen med de piskede æggehvider, så massen er fordelt godt.
  • Anret din chokolademousse i passende glas, og stil den på køl i mindst et par timer.

Næringsindhold

Chokolademousse
Mængde pr. portion
Kalorier
290
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
123
mg
41
%
Natrium
 
99
mg
4
%
Kalium
 
205
mg
6
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
23
g
26
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
313
IU
6
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige chokolademousse kan pyntes med lidt flødeskum lige inden servering.

Se flere lækre desserter

  • Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
    Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
  • et billede med gammeldags æblekage
    Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
  • billede med creme brulee
    Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg
  • billede med råcreme og frugtsalat
    Opskrift på råcreme og frugtsalat

Se disse opskrifter:

  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Fastelavnsboller med creme og chokolade
  • Mazarintærte muffins
  • Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grove pølsehorn med gulerødder

Grove pølsehorn med gulerødder

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

et billede til kalkungryde med grønne peberkorn

Kalkungryde med grønne peberkorn

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede med frikadeller

Frikadeller

billede med

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

billede med nemme og pandebagte fladbrød

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

billede med gastrik

Gastrik

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required