Sådan laver du verdens bedste chokolademousse til dessert. En lækker mousse med masser af mørk chokolade, og så er den helt uden fløde.
Chokolademousse er altid en populær dessert, og denne mousse laves uden fløde.
Det er altså en rigtig lækker mousse med rigelige mængder mørk chokolade, og du kan sagtens lave den skønne dessert i god tid.
Er du til en lidt mildere og mindre bitter udgave, så kan du udskifte den mørke chokolade med en lidt lysere mælkechokolade.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på chokolademousse

Ingredienser
- 100 g mørk chokolade med 70% kakao
- 25 g smør gerne blødt, i små tern
- 40 g pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. vaniljesukker
- 125 g pasteuriserede æggehvider
- 50 g sukker
Fremgangsmåde
- Mørk chokolade hakkes, og kommes i en lille gryde. Smelt chokoladen ved svag varme.
- Rør derefter 25 gram smør i den smeltede chokolade. Du kan med fordel skære smørret i mindre tern inden. Røres blank.
- Pasteuristerede æggeblommer røres godt sammen med vaniljesukker, som derefter røres i den smeltede chokolade.
- De pasteuriserede æggehvider piskes med sukker, så du har en tiv æggehvide.
- Nu skal du samle din chokolademousse. det gøres ved først at komme lidt af æggehviden ned i chokolademassen, og vend det sammen.
- Derefter vendes chokolademassen nu forsigtigt sammen med de piskede æggehvider, så massen er fordelt godt.
- Anret din chokolademousse i passende glas, og stil den på køl i mindst et par timer.
Næringsindhold
Noter
Den færdige chokolademousse kan pyntes med lidt flødeskum lige inden servering.
Kom med din kommentar