Få den bedste opskrift på kærnemælksfromage, der er en skøn og nem dessert med kærnemælk. Her serveret med hjemmelavet jordbærpure.
Kærnemælksfromage er en klassisk dansk dessert, som ikke kun er god om sommeren, men som kan nydes året rundt.
Her er den lækre fromage med kærnemælk serveret sammen med en jordbærpure, som du naturligvis også får opskriften på.
Se også: Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk
Bemærk, at opskriften er beregnet til seks personer. God fornøjelse.
Opskrift på kærnemælksfromage
Ingredienser
Kærnemælksfromage
- 7 blade husblas
- 5 deciliter kærnemælk
- 4 spsk flormelis
- 1 vaniljestang korn af ½ stang vanilie
- 5 deciliter piskefløde
Jordbærpure
- 400 g jordbær fra frost, optøede
- 2 spsk flormelis
- 1 lime lidt limesaft
Sådan gør du
- Til kærnemælksfromage starter du med, at blende ingredienserne til din jordbærpure. Smag den til, og du kan sagtens lave den i god tid, evt. allerede om formiddagen.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Rør kærnemælk med flormelis og vaniljekorn.
- Tag husblasen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt det i en skål over vandbad.
- Afkøl husblasen med lidt af kærnemælksblandingen og hæld det så tilbage i resten af kærnemælksblandingen.
- Pisk fløden stiv og vend den i.
- Hæld fromagen i en skål, og stil den tildækket i køleskab i mindst 3 timer.
Næringsindhold
Tips
Ved servering anrettes den lækre kærnemælksfromage med jordbærpure. Nemt og godt. Velbekomme.
Kom med din kommentar