Hold da op hvor er denne opskrift på hjemmelavet koldskål god. Laves med æg, sukker, vanilje og kærnemælk. Det er smagen af dansk sommer!
Så er der hjemmelavet koldskål, og den smager altså forrygende godt.
Sådan en rigtig kærnemælkskoldskål er både nem og hurtig at lave, og den består jo blot af fire ingredienser. Det er æg, sukker, vanilje og kærnemælk.
Du kan også smage koldskålen til med en smule citronsaft, og så er det ellers bare med at nyde denne danske sommerdessert, som de fleste elsker.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på koldskål
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3-4 spsk. rørsukker eller alm. sukker
- 1 vaniljestang korn af ½ stang vanilie
- 1 liter kærnemælk
Sådan gør du
- Kom de pasteuriserede æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en stor skål og pisk med en el-mikser til det er tykt og luftigt.
- Pisk godt for at opløse sukkeret mest muligt, så bliver din hjemmelavede koldskål bedst.
- Ryst kærnemælken og hæld det i skålen.
- Rør din koldskål godt rundt, og sørg for at få skrabet bunden grundigt, så det hele kommer med.
Næringsindhold
Noter
Hjemmelavet koldskål serveres straks, og det er altså en rigtig dansk sommerdessert.
Koldskålen kan pyntes med jordbær, ristede havregryn, tvebakker, kammerjunkere eller hvad du bedst kan lide.
Se flere lækre dessertopskrifter:
Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
Kom med din kommentar