• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Dessert

øllebrød
Øllebrød er en klassisk dansk ret, som både kan spises til morgenmad og dessert. Her lavet med hvidtøl og lidt appelsin. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 31. marts 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Her får du en simpel og god opskrift på øllebrød. Med skiver af rugbrød, hvidtøl og lidt appelsin. Spises som morgenmad eller dessert.
  2. Opskrift på øllebrød
  3. Øllebrød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Noter

Her får du en simpel og god opskrift på øllebrød. Med skiver af rugbrød, hvidtøl og lidt appelsin. Spises som morgenmad eller dessert.

Øllebrød er en gammel dansk ret, som du kan nyde enten som morgenmad eller som en lækker dessert.

Der findes utallige opskrifter på øllebrød, men du skal absolut prøve denne, der laves med groft rugbrød, hvidtøl og lidt appelsin. Den smager fremragende.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på øllebrød

øllebrød

Øllebrød

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 min
Tilb. tid: 10 min
Samlet tid: 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 pakke rugbrød med kerner, af de små pakker
  • 2 flasker hvidtøl
  • 11 spsk. brun farin
  • 1 spsk. honning flydende
  • Lidt appelsinskal
  • 0,5 appelsin saften fra den
  • rørsukker efter smag
  • flødeskum tilsat lidt vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Rugbrød brækkes i mindre stykker og kommes i en gryde.
  • Hvidtøl hældes over sammen med brun farin, honning og appelsinskal.
  • Lad din øllebrød koge ved svag varme til klumperne kan røres ud, rør i det ofte, så det ikke brænder på.
  • Når brødet er kogt ud, røres det godt i gennem og det smages til med rørsukker efter ønske.
  • Fisk appelsinskallerne op, tilsæt friskpresset appelsinsaft og smag din øllebrød til igen.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Noter

Øllebrød serveres varm med iskoldt flødeskum, som er rørt op med lidt vanilijsukker.

Du kan lægge rugbrød i blød natten over, men det behøves slet ikke. Jeg bruger brød med kerner, fordi jeg godt kan lide at der er tekstur i det, men der kan selvfølgelig bruges brød uden.

« Manhattanstyle strawberry cheesecake
Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone »

Flere opskrifter

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

hjemmelavet kagecreme

Nem og hjemmelavet kagecreme

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.