Her får du en simpel og god opskrift på øllebrød. Med skiver af rugbrød, hvidtøl og lidt appelsin. Spises som morgenmad eller dessert.
Øllebrød er en gammel dansk ret, som du kan nyde enten som morgenmad eller som en lækker dessert.
Der findes utallige opskrifter på øllebrød, men du skal absolut prøve denne, der laves med groft rugbrød, hvidtøl og lidt appelsin. Den smager fremragende.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på øllebrød
Ingredienser
- 1,5 pakke rugbrød med kerner, af de små pakker
- 2 flasker hvidtøl
- 11 spsk. brun farin
- 1 spsk. honning flydende
- Lidt appelsinskal
- 0,5 appelsin saften fra den
- rørsukker efter smag
- flødeskum tilsat lidt vaniljesukker
Sådan gør du
- Rugbrød brækkes i mindre stykker og kommes i en gryde.
- Hvidtøl hældes over sammen med brun farin, honning og appelsinskal.
- Lad din øllebrød koge ved svag varme til klumperne kan røres ud, rør i det ofte, så det ikke brænder på.
- Når brødet er kogt ud, røres det godt i gennem og det smages til med rørsukker efter ønske.
- Fisk appelsinskallerne op, tilsæt friskpresset appelsinsaft og smag din øllebrød til igen.
Noter
Øllebrød serveres varm med iskoldt flødeskum, som er rørt op med lidt vanilijsukker.
Du kan lægge rugbrød i blød natten over, men det behøves slet ikke. Jeg bruger brød med kerner, fordi jeg godt kan lide at der er tekstur i det, men der kan selvfølgelig bruges brød uden.
Kom med din kommentar