• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges
En lækker og hjemmelavet Kylling Cordon Bleu med asparges, der serveres med en cremet hvidvinssauce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Skøn opskrift på virkelig lækker kylling Cordon Bleu med asparges. Klassisk kyllingefilet fyldt med ost og grønne asparges.
  2. Opskrift på kylling Cordon Bleu
  3. Kylling Cordon Bleu
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Skøn opskrift på virkelig lækker kylling Cordon Bleu med asparges. Klassisk kyllingefilet fyldt med ost og grønne asparges.

Prøv en velsmagende kylling Cordon Bleu, der serveres med en lækker hvidvinssauce.

Cordon Bleu er kyllingebryst fyldt med ost, og i denne version er den også med asparges, som du dog kan udelade.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling Cordon Bleu

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 12 grønne asparges det nederste seje knækket af
  • 40 g smør smeltet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 fed hvidløg knust og meget finthakket
  • ½ dl hvidvin tør
  • 4 skiver skinke tynde, kogt
  • skiver emmentaler gerne en lagret
  • rasp panko rasp - eller almindelig rasp

Hvidvinssauce

  • 25 g smør
  • 2 skalotteløg meget finthakket
  • 1 dl hvidvin tør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. løgpulver
  • 1 tsk. persille tørret, gnedet godt mellem fingrene
  • 2 - 2½ dl fløde

Sådan gør du 

  • Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
  • Bring lidt letsaltet vand i kog, kom de klargjorte asparges i og giv dem ½ minut. Hæld dem i en sigte og skyl straks med iskoldt vand, lad dem dryppe af.
  • Bland smeltet smør med dijonsennep, hvidvin, salt, friskkværnet peber og hvidløg - rør det godt sammen.
  • Dup kyllingefileterne tørre og læg dem mellem to lag køkkenfilm. Bank dem ud til de er ret tynde over det hele.
  • Læg dem side om side og pensl den side der vender opad med smør-blandingen.
  • Læg tre asparges på hver, læg dem så aspargeshovederne stikker ud og ovenpå skinke og ost. Rul dine kylling Cordon Bleu stramt sammen fra den spidse ende og fæstn med tandstikkere. Pensl dem nu over det hele med resten af smør-bladningen og vend dem i panko rasp, så de er helt dækket.
  • Læg dem med samlingen ned ad i et ovnfast fad.
  • Stil dine kylling Cordon Bleu i ovnen og giv dem ca. 35-40 minutter, til de er gennemstegte.
  • Smelt smørret til hvidvinssauce ved lav varme og tilsæt skalotteløg, lad dem "koge" i smørret i 7-8 minutters tid, hele tiden ved lav varme. De må endelig ikke tage farve, rør i det af og til.
  • Tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilsæt hvidvin og ca. 2 dl af fløden, sammen med krydderierne og bring i kog ved svag varme. Pisk i det, så det ikke klumper.
  • Lad saucen småkoge i nogle minutter, rør i det af og til. Smag til og hold det varmt til det skal spises.

Næringsindhold

Kylling Cordon Bleu
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kylling Cordon Bleu med asparges serveres straks sammen hvidvinssauce, kartofler og en salat.

Se flere opskrifter med kylling:

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

Kylling i karry med sprøde grøntsager

« Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg
Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.