Her får du en sikker opskrift på creme brulee. Den franske dessert med bagt vaniljecreme og sprødt låg, og så er den nem at lave.
Creme brulee er en verdenskendt fransk dessert, der består af en bagt vaniljecreme og et sprødt sukkerlåg.
Det lyder måske besværligt at lave, men desserten er faktisk ganske nem at gå til.
Denne opskrift på creme brulee er beregnet til fire personer.
Opskrift på creme brulee
Ingredienser
- 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl fløde 9%
- 60 g rørsukker
- 8 pasteuriserede æggeblommer
- Lidt rørsukker til at drysse creme brulee inden de karameliseres
Sådan gør du
- Kom de to slags fløde og vanljekorn i en gryde og lad det varme op, til kogepunktet.
- Lad det småkoge lidt, så vaniljesmagen rigtig bliver fordelt i fløden.
- Pisk æg og sukker rigtig godt sammen til det bliver hvidt, skummende og tykt, med en el-mikser.
- Hæld langsomt den varme fløde i, mens der hele tiden piskes rundt til du opnår en glat creme.
- Fordel vaniljecremen i små ramakiner (se note), fyld dem op, for cremen "svinder" når den bages. Og dermed bliver den færdige creme brulee altså mindre.
- Sæt ramakinerne i en bradepande/ovnfast fad og hæld vand ved.
- Sæt i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Mærk efter med en finger om cremen er blevet lidt fast og ikke længere helt flydende, ellers bag lidt længere - fem minutter ad gangen - tjek hele tiden konstensen så dine creme brulee ikke får for meget.
- Lad dem køle lidt af på køkkenbordet og sæt dem så på køl i mindst to timer, til de er faste og helt kolde.
- Lige inden servering drysses de med ca. 1-1½ tsk. rørsukker og så karameliseres sukkeret med gasbrænder.
Næringsindhold
Noter
Creme brulee serveres sådan set med det samme, men lad lige sukkeret køle, så låget bliver helt hårdt. Så er de klar.
Cremen kan også bages i en stor skål, der kan tåle at komme i ovnen, så skal bagetiden selvfølgelig justeres. Server på samme måde som de små ramakiner.
Se flere lækre dessertopskrifter:
Panna cotta med hindbær - italiensk dessert
Kom med din kommentar