• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

billede med creme brulee
En nem og hjemmelavet creme brulee, der er en lækker dessert fra det franske køkken. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en sikker opskrift på creme brulee. Den franske dessert med bagt vaniljecreme og sprødt låg, og så er den nem at lave.
  2. Opskrift på creme brulee
  3. Creme brulee
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du en sikker opskrift på creme brulee. Den franske dessert med bagt vaniljecreme og sprødt låg, og så er den nem at lave.

Creme brulee er en verdenskendt fransk dessert, der består af en bagt vaniljecreme og et sprødt sukkerlåg.

Det lyder måske besværligt at lave, men desserten er faktisk ganske nem at gå til.

Denne opskrift på creme brulee er beregnet til fire personer.

Opskrift på creme brulee

billede med creme brulee

Creme brulee

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl fløde 9%
  • 60 g rørsukker
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • Lidt rørsukker til at drysse creme brulee inden de karameliseres

Sådan gør du 

  • Kom de to slags fløde og vanljekorn i en gryde og lad det varme op, til kogepunktet.
  • Lad det småkoge lidt, så vaniljesmagen rigtig bliver fordelt i fløden.
  • Pisk æg og sukker rigtig godt sammen til det bliver hvidt, skummende og tykt, med en el-mikser.
  • Hæld langsomt den varme fløde i, mens der hele tiden piskes rundt til du opnår en glat creme.
  • Fordel vaniljecremen i små ramakiner (se note), fyld dem op, for cremen "svinder" når den bages. Og dermed bliver den færdige creme brulee altså mindre.
  • Sæt ramakinerne i en bradepande/ovnfast fad og hæld vand ved.
  • Sæt i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Mærk efter med en finger om cremen er blevet lidt fast og ikke længere helt flydende, ellers bag lidt længere - fem minutter ad gangen - tjek hele tiden konstensen så dine creme brulee ikke får for meget.
  • Lad dem køle lidt af på køkkenbordet og sæt dem så på køl i mindst to timer, til de er faste og helt kolde.
  • Lige inden servering drysses de med ca. 1-1½ tsk. rørsukker og så karameliseres sukkeret med gasbrænder.

Næringsindhold

Creme brulee
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Creme brulee serveres sådan set med det samme, men lad lige sukkeret køle, så låget bliver helt hårdt. Så er de klar.

Cremen kan også bages i en stor skål, der kan tåle at komme i ovnen, så skal bagetiden selvfølgelig justeres. Server på samme måde som de små ramakiner.

Se flere lækre dessertopskrifter:

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

« Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce
Bagt blomkålssalat med lækker dressing »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.