• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg
billede med creme brulee
En nem og hjemmelavet creme brulee, der er en lækker dessert fra det franske køkken. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

Opdateret: 22. apr 2022 · Udgivet: 22. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en sikker opskrift på creme brulee. Den franske dessert med bagt vaniljecreme og sprødt låg, og så er den nem at lave.

Creme brulee er en verdenskendt fransk dessert, der består af en bagt vaniljecreme og et sprødt sukkerlåg.

Det lyder måske besværligt at lave, men desserten er faktisk ganske nem at gå til.

Denne opskrift på creme brulee er beregnet til fire personer.

Opskrift på creme brulee

billede med creme brulee

Creme brulee

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl fløde 9%
  • 60 g rørsukker
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • Lidt rørsukker til at drysse creme brulee inden de karameliseres
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom de to slags fløde og vanljekorn i en gryde og lad det varme op, til kogepunktet.
  • Lad det småkoge lidt, så vaniljesmagen rigtig bliver fordelt i fløden.
  • Pisk æg og sukker rigtig godt sammen til det bliver hvidt, skummende og tykt, med en el-mikser.
  • Hæld langsomt den varme fløde i, mens der hele tiden piskes rundt til du opnår en glat creme.
  • Fordel vaniljecremen i små ramakiner (se note), fyld dem op, for cremen "svinder" når den bages. Og dermed bliver den færdige creme brulee altså mindre.
  • Sæt ramakinerne i en bradepande/ovnfast fad og hæld vand ved.
  • Sæt i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Mærk efter med en finger om cremen er blevet lidt fast og ikke længere helt flydende, ellers bag lidt længere - fem minutter ad gangen - tjek hele tiden konstensen så dine creme brulee ikke får for meget.
  • Lad dem køle lidt af på køkkenbordet og sæt dem så på køl i mindst to timer, til de er faste og helt kolde.
  • Lige inden servering drysses de med ca. 1-1½ tsk. rørsukker og så karameliseres sukkeret med gasbrænder.

Næringsindhold

Creme brulee
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Creme brulee serveres sådan set med det samme, men lad lige sukkeret køle, så låget bliver helt hårdt. Så er de klar.

Cremen kan også bages i en stor skål, der kan tåle at komme i ovnen, så skal bagetiden selvfølgelig justeres. Server på samme måde som de små ramakiner.

Se flere lækre dessertopskrifter:

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Se disse opskrifter:

  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

billede til tærte med skinke

Tærte med skinke og champignon

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required