• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager
billede med brunkager
Verdens bedste brunkager i kagedåse. Klassiske småkager til jul - og når du ellers har lyst til en brunkage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Brunkager - den bedste brunkagedej

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på brunkager
  2. Brunkager - brunkagedej
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Se flere opskrifter
4.80 fra 5 brugere

Her får du den bedste opskrift på brunkager. En meget nem og lækker brunkagedej, der kan opbevares på køl eller frost, og derefter bruges efter behov.

Denne opskrift på brunkager er simpelthen så god og fantastisk, og du finder ikke bedre julesmåkager. Samtidig er de nemme at bage.

Brunkagerne kan selvfølgelig bages på en gang, men de skal ligge og trække i køleskab i mindst en dag - gerne et par dage.

Det bedste er at fryse dem, så der kan tages en pølse op og så skære dem og bage dem når de skal bruges.

Det samme gælder her som ved vaniljekransene, brug smør - rigtig Lurpak smør - det giver det bedste resultat.

Du får ca. 150 brunkager ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor tyk eller tynd du skærer brunkagedejen ud.

Opskrift på brunkager

billede med brunkager

Brunkager - brunkagedej

4.80 fra 5 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 150 stk.

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 125 g sirup
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. potaske opløst i 1 spsk. kogende vand
  • 1 brev brunkagekrydderi
  • 450 g hvedemel
  • 100 g mandler smuttede og grofthakkede

Sådan gør du 

  • Kom smør, sirup og sukker i en gryde og varm det op til kogepunktet.
  • Tilsæt potaske, der er opløst i kogende vand.
  • Afkøl massen til den er lunken.
  • Tilsæt brunkagekrydderier, hvedemel og mandler og ælt dejen grundigt.
  • Tril dejen ud i stænger (pølser) og pak dem ind i vokspapir.
  • Læg i køleskab i mindst 1 dag - gerne 2. Eller læg dem "rå" i fryseren og tag op efter behov.
  • Når du skal bage brunkager, skæres de ud i papirstynde skiver (brug en god skarp kniv) og bag ved 180 °C i cirka 6 minutter.

Næringsindhold

Brunkager - brunkagedej
Mængde pr. portion
Kalorier
30
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.5
g
Kolesterol
 
3
mg
1
%
Natrium
 
9
mg
0
%
Kalium
 
8
mg
0
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
0.5
g
1
%
Vitamin A
 
34
IU
1
%
Calcium
 
3
mg
0
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte brunkager køles af på en rist, og under afkølingen bliver småkagerne sprøde.

Du opbevarer bedst en brunkage i en lufttæt beholder, og så kan du ellers blot gå og nyde en skøn julesmåkage lige når du har lyst.

Se flere opskrifter

  • billede med jødekager
    Jødekager - lækre småkager til jul
  • billede med kokossmåkager med chokolade
    Lækre kokossmåkager med chokolade
  • billede med lagkagehusets pebernødder
    Opskrift på Lagkagehusets pebernødder
  • billede med småkager med lakrids og tranebær
    Småkager med lakrids og tranebær
  • billede til vaniljekranse opskrift
    Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

Mere inspiration

  • hvepsebo kage
    Hvepsebo kage med lækker kokostop
  • lagkagehusets blommekage
    Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • kakaokage med kokoslåg
    Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • hjemmebagte madeleine kager
    Madeleine - opskrift på franske småkager

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.