Her får du den bedste opskrift på brunkager. En meget nem og lækker brunkagedej, der kan opbevares på køl eller frost, og derefter bruges efter behov.
Denne opskrift på brunkager er simpelthen så god og fantastisk, og du finder ikke bedre julesmåkager. Samtidig er de nemme at bage.
Brunkagerne kan selvfølgelig bages på en gang, men de skal ligge og trække i køleskab i mindst en dag - gerne et par dage.
Det bedste er at fryse dem, så der kan tages en pølse op og så skære dem og bage dem når de skal bruges.
Det samme gælder her som ved vaniljekransene, brug smør - rigtig Lurpak smør - det giver det bedste resultat.
Du får ca. 150 brunkager ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor tyk eller tynd du skærer brunkagedejen ud.
Opskrift på brunkager

Ingredienser
- 200 g smør
- 125 g sirup
- 125 g sukker
- 1 tsk. potaske opløst i 1 spsk. kogende vand
- 1 brev brunkagekrydderi
- 450 g hvedemel
- 100 g mandler smuttede og grofthakkede
Fremgangsmåde
- Kom smør, sirup og sukker i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Tilsæt potaske, der er opløst i kogende vand.
- Afkøl massen til den er lunken.
- Tilsæt brunkagekrydderier, hvedemel og mandler og ælt dejen grundigt.
- Tril dejen ud i stænger (pølser) og pak dem ind i vokspapir.
- Læg i køleskab i mindst 1 dag - gerne 2. Eller læg dem "rå" i fryseren og tag op efter behov.
- Når du skal bage brunkager, skæres de ud i papirstynde skiver (brug en god skarp kniv) og bag ved 180 °C i cirka 6 minutter.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte brunkager køles af på en rist, og under afkølingen bliver småkagerne sprøde.
Du opbevarer bedst en brunkage i en lufttæt beholder, og så kan du ellers blot gå og nyde en skøn julesmåkage lige når du har lyst.
Kom med din kommentar