Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Brunkager - brunkagedej
[the_ad id="1609"]
4.80
fra
5
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Kager
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
150
stk.
Ingredienser
▢
200
g
smør
▢
125
g
sirup
▢
125
g
sukker
▢
1
tsk.
potaske
opløst i 1 spsk. kogende vand
▢
1
brev
brunkagekrydderi
▢
450
g
hvedemel
▢
100
g
mandler
smuttede og grofthakkede
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom smør, sirup og sukker i en gryde og varm det op til kogepunktet.
Tilsæt potaske, der er opløst i kogende vand.
Afkøl massen til den er lunken.
Tilsæt brunkagekrydderier, hvedemel og mandler og ælt dejen grundigt.
Tril dejen ud i stænger (pølser) og pak dem ind i vokspapir.
Læg i køleskab i mindst 1 dag - gerne 2. Eller læg dem "rå" i fryseren og tag op efter behov.
Når du skal bage brunkager, skæres de ud i papirstynde skiver (brug en god skarp kniv) og bag ved
180
°C
i cirka
6 minutter
.
Næringsindhold
Brunkager - brunkagedej
Mængde pr. portion
Kalorier
30
% Daglig værdi*
Fedt
1
g
2
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
0.5
g
Kolesterol
3
mg
1
%
Natrium
9
mg
0
%
Kalium
8
mg
0
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
0.2
g
1
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
0.5
g
1
%
Vitamin A
34
IU
1
%
Calcium
3
mg
0
%
Jern
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]