• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Jul

billede med æbleskiver
Lækre og gammeldags æbleskiver, der bages i en klassisk æbleskivepande. Præcist som mormor lavede dem. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Luftige æbleskiver med kærnemælk

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 28. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på æbleskiver med kærnemælk
  2. Æbleskiver
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
5 fra 4 brugere

Få den bedste opskrift på luftige æbleskiver med kærnemælk. Nemme, hjemmelavede og gammeldags som mormor lavede dem i sin æbleskivepande.

Æbleskiver er sådan set lavet af en pandekagedej, der bages i en æbleskivepande, og derfor har den runde form.

Æbleskiverne er faktisk en dansk opfindelse, og de serveres typisk sammen med lidt flormelis og syltetøj. Op til jul passer et glas gløgg fint til.

Her er en klassisk og gammeldags opskrift på æbleskiverne, hvor dejen laves med kærnemælk og æg. Du får ca. 35 stk. af denne opskrift.

Opskrift på æbleskiver med kærnemælk

billede med æbleskiver

Æbleskiver

5 fra 4 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 35 stk.

Ingredienser

  • 1 dl fløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g smør smeltet og let afkølet
  • 1 citron fint reven skal af 1 økologisk citron
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 250 g hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Smelt smør og lad det køle en lille smule af.
  • Kom fløde, kærnemælk, smeltet smør og fint reven citronskal i en skål sammen med de tre æggeblommer.
  • Tilsæt det let afkølede smør og pisk det godt sammen.
  • Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og natron sammen, hæld det ned til de flydende ingredienser og rør det sammen.
  • Pisk æggehvider helt stive og vend dem i med en dejskraber, med lette bevægelser, så dejen bliver helt luftig.
  • Fordel lidt smeltet smør i hvert hul i æbleskivepanden, og når de har fået så meget skorpe at de kan vendes, så vend dem ¼ omgang, bliv ved på den måde til du når hele vejen rundt (det kræver lidt øvelse, men det kommer hurtigt).
  • Nu har du en rund æbleskive, så nu skal de lækre æbleskiver bare bages færdige, mens de af og til vendes rundt.
  • Læg dem over i et fad og hold dem lune, til al dejen er brugt.

Næringsindhold

Æbleskiver
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
25
mg
1
%
Kalium
 
21
mg
1
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
88
IU
2
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De lækre æbleskiver serveres drysset med flormelis og med en god syltetøj til. Om det er hindbær eller jordbær er op til dig.

Du kan bage æbleskiverne som i opskriften, men du kan også efterfylde hver æbleskive med lidt dej hver gang de vendes.

Det gør æbleskiverne endnu komplette i formen. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

Vafler - bedste opskrift på dej til en sprød vaffel

Spinatpandekager - nemme og lækre

Opskrift på amerikanske pandekager

« Sønderjysk grønlangkål med kartofler
Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - lækker andeconfit

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

billede med helstegt kylling i ovn

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.